EKSKLUZIVNO U SRBIJI

Borba protiv bora: Kako do mladalačke kože?

Borba protiv bora: Kako do mladalačke kože?

Svi znamo da je starenje neizbežno i bore su prirodan sled sa godinama. No, ako spadate među one koji se ne mire lako sa tom činjenicom i nečujno razmišljaju o zaveri protiv bora, znajte da postoji mnogo načina kako da sa njima izađete koliko-toliko na kraj i povratite naznake one mladalačke kože.

Zašto nastaju bore na licu?

Kako starimo tako naša koža prirodno gubi elastičnost i postaje suvlja, što je čini manje otpornom na oštećenja. Ukoliko na to dodate gubitak masnoće, koji se dešava kako kucamo na vrata trećeg doba, bore na licu postaju izraženije i dublje.

U istih mah, ponavljajući pokreti lica, poput smejanja ili mrštenja, takođe, mogu izazvati bore na koži lica. To se može manifestovati u vidu bora oko usana, očiju ili bora na čelu iliti popularnice “jedanaestice”.

Način života, takođe, može uticati na razvoj bora. Primera radi, pušenje usporava proizvodnju kolagena u koži, a smanjenje kolagena otvara širom vrata borama. Sa druge strane, recimo, unošenjem šećera u organizmu se podstiče glikacija, koja razlaže postojeći kolagen i čini kožu starijom nešto što zaista jeste.

I, kako se boriti protiv bora na koži?

Korigovanjem ishrane, kao i odbacivanjem nepoželjnih navika, poput konzumacije cigareta i alkohola, svakako ćete delimično odbiti pojavu bora na licu, ali to, nažalost, nije dovoljno. E, tu na scenu stupa kozmetika, odnosno kreme i serumi protiv bora, koje valja početi rabiti na prve naznake bora.

Hijaluronski serum sa vitaminom C – Hijaluronska kiselina pomaže kod hidriranja kože lica, što u konačnici ima ogromne benefite, uključujući smanjenje pojave bora. Sa druge strane, komponentna vitamina C “oživljava” umornu i beživotnu kožu i istu štiti od spoljašnih napada, kao što su zagađenje, slobodni radikali i UV zračenja. Kada spojite ove dve supstance, dobijate jedan od najmoćnijih antioksidanasa koji zateže kožu i stimuliše proizvodnju kolagena.

Peptidni serum protiv bora i starenja kože – Peptidi su baš ti koji povećavaju proizvodnju kolagena i elastina, delujući u istih mah kao antioksidans. Kao takvi, slove za najpopularniji dermatološki tretman za ublažavanje dubokih bora. Konkretno ovaj peptidni serum sprečava nastajanje bora, smanjuje vidljivost i dubinu bora od 30 do 100%, poboljšava elastičnost kože, te pojačava obnovu kože i podstiče proizvodnju kolagena.

Krema protiv bora za zrelu kožu – Nakon što se nanesu serumi protiv bora, na repertoar dolazi krema protiv bora. Na tržištu ima pregršt ovakvih pomada, ali kombinacija ulja ploda divlje ruže, plodova šipka i susamovog ulja pokazala se kao učinkovita u sprečavanju nastanka i ublaživanju postojećih dubinskih bora, te u potpunom obnavljivanju zrele kože.

Ovo je samo delić ponude Sanovita kozmetike, čiji proizvodi će biti vaš verni saveznik u borbi protiv bora i povratku one mladolike kože lica.

Podeli