EKSKLUZIVNO U SRBIJI

Kontakt

Pun naziv pravnog subjekta: NOBNEK doo Beograd-Zemun

Adresa: Prve pruge 1d, 11080 Beograd-Zemun, Srbija

Šifra i naziv delatnosti: 4799 - Ostala trgovina na malo van prodavnica

Matični broj: 20924110

Poreski broj: 108054969

Adresa

Prve Pruge 1d,
Zemun, Beograd

Telefon

+381 11 2016 450

Radno vreme

Ponedeljak - Petak 09-21h
Subota i nedelja su neradni dani

Pošaljite nam poruku

Zaštita sajta od spama i zloupotrebe *

Često postavljana pitanja

Da li lekovite pečurke imaju neželjene efekte?

Neželjeni efekti se praktično nikada ne javljaju u mikoterapiji. Povremeno se javljaju male promene u varenju, koje su posledica vlakana i teško svarljivih proteina gljiva. Uzimanjem smanjene doze daje se mogućnost telu da se polako navikne na pečurke.

Idealno, preparate uzimati sa dosta vode uz ili posle obroka. Dnevnu dozu moguće je podeliti na dva ili tri obroka. Standardna terapija traje tri do šest meseci. Naravno, ovo takođe zavisi od toga koliko dugo postoje vaši simptomi i da li je lečenje podržano drugim merama, kao što je promena u ishrani.

Često se prvo primetno ublažavanje postojećih simptoma dešava u roku od nekoliko dana od uzimanja pečuraka. Međutim, u slučaju hroničnih stanja može proći šest do osam nedelja dok se ne primete prvi efekti.

Lekovite pečurke podržavaju međusobno dejstvo, pa je u mnogim slučajevima vredno uzeti kombinaciju raznih pečuraka.

U idealnom slučaju, trebalo bi da počnete da uzimate lekovite pečurke pre hemoterapije kako biste održali neželjene efekte konvencionalnog lečenja na niskom nivou.

I kurkuma i tamjan imaju antiupalno dejstvo. Kurkuma poput nekih nesteroidnih antiinflamatornih lekova blokira stvaranje COX2 enzima koji normalno nije prisutan u telu /on se stvara tokom različitih upalnih stanja/ i na taj način ublažava bolove i upalne procese. S druge strane Indijski tamjan zahvaljujući bosveličnoj kiselini blokira leukotrijene /masne molekule imunskog sistema koji su odgovorni za različita upalna stanja/ i značajno olakšava tegobe kod artritisa ali i drugih upalnih stanja. Dosadašnja iskustva korisnika pokazala su da se najbolji rezultati osvaruju kombinacijom ova dva proizvoda kada se oni koriste u kontinuitetu tokom 3 meseca.

Korišćenje medicinskih gljiva u kombinaciji sa Indijskim tamjanom može biti od velike pomoći i olakšavanju tegoba kod osoba sa akutnim i hroničnim bolestima respiratornog sistema. Redovna upotreba Indijskog tamjana tokom 3 meseca može značajno smanjiti astmatične napade, prorediti upotrebu pumpice i olakšati disanje i povećati FEV1 /forsirani ekspirijumski volumen/. Medicinska gljiva Kordiceps ima tendenciju da opušta zidove bronhija, inhibira trahealne kontrakcije i omogućava povećan protok vazduha u pluća i podstiče poboljšanu efikasnost korišćenja kiseonika što je posebno važno kod osoba koje boluju od astme i opstruktivnih bolesti pluća. Kada su respiratorne alergije u pitanju dosadašnja iskustva korisnika potvrdila su da kombinacija gljive Agaricus blazei Muril i Reiši značajno smanjuje osetljivost na alergene, jača imuni odgovor i olakšava disanje.

Cirkulacija zavisi od stanja krvnih sudova, njihove prohodnosti ali i od srčane pumpe. Suština dobre cirkulacije je u dobrom snabdevanju tkiva i organa krvlju, neophodnim količinama kiseonika i hranljivim materijama. U zavisnosti od toga kakve cirkulatorne probleme imate zavisi i sama suplementacija. OPC+C /oligomerni proantocijanidini/ - je aktivna supstanca iz koštica grožđa u kombinaciji sa vitaminom C iz acerole. OPC jača zidove kapilara i smanjuje njihovu propustljivost /smanjuje formiranje otoka/,može poboljšati funkciju srca posebno srčanih komora, smanjiti veličinu zone infarkta u srcu, smanjiti ventrikularnu fibrilaciju smanjenjem nivoa homocisteina. Veoma je jak antioksidans i sprečava oksidaciju štetnog LDL holesterola čime smanjue mogućnost formiranja plakova u krvnim sudovima, čime se poboljšava njihova prohodnost. Spermidin je organsko jedinjenje koje se nalazi u svakoj ćeliji tela i povezano je sa regeneracijom ćelija. Spermidin je izolovan iz Lucerke /deteline/ a u preparatu SPERMIDIN PLUS nalazi se u kombinaciji sa Japanskim korenom /Poligonum cuspidatum/. Dok spermidin utiče na smanjenje hipertrofije srca i pad dijastolne funkcije čime usporava napredovanje srčane insuficijencije, Poligonum cuspidatum je jak antioksidans koji čisti krvne sudove od naslaga i poboljšava cirkulaciju.

Za poboljanje moždane cirkulacije, posebno kod osoba koje imaju vrtoglavice, zujanje u ušima i zanošenje pri hodu preporučujemo OPC+C dok se za prevenciju neuroloških oboljenja i stanja nakon moždanog udara kao i za poboljšanje memorije i koncentracije preporučuju SPERMIDIN PLUS i medicinska gljiva Lavlja griva. Dok spermidin smanjuje oštećenje nervnih ćelija i povećava sprovodljivost nervnih impulsa, Lavlja griva je prava “hrana” za nervne ćelije jer njene aktivne supstance erinacin i hericenon sprečavaju propadanje nervnih ćelija i podstiču proizvodnju faktora neuronskog rasta.