EKSKLUZIVNO U SRBIJI

Organic Agaricus ekstrakt 60 kapsula - Sunčeva pečurka


Agaricus blazei (sunčeva pečurka) stimuliše i jača odbrambenu moć organizma, i na taj način pomaže organizmu da se izbori sa kancerom, zapaljenskim bolestima i alergijama.

Može se koristiti preventivno ukoliko postoji genetska predispozicija za neku od ovih bolesti.

Trenutno nije raspoloživo.


Gljiva Agaricus blazei Murill


EKSKLUZIVNO U SRBIJI

PROIZVOD JE SERTIFIKOVAN KAO DIJETETSKI SUPLEMENT U REPUBLICI SRBIJI


Detaljni opis:

Pozitivni efekti gljive Agaricus blazei Murii /ABM/ na ljudsko zdravlje prvi put su otkriveni u Brazilu pre nekoliko decenija.

Rak se veoma retko pojavljivao u seoskom području u okolini Sao Paula odakle pečurke potiču i gde su se često koristile u ishrani.

Od trenutka kada je uočeno da ljudi iz ovih krajeva znatno manje oboljevaju od kancera, potražnja za ovim pečurkama značajno se povećala. Agaricus za razliku od većine “medicinskih pečuraka” ne raste na drvetu, već umesto toga zahteva fermentisanu podlogu i time se opravdava visoka cena ove gljive na tržištu.

Drugi nazivi; ABM, Agaricus brasiliensis, Sunčana pečurka, Himematsutake, Cogumelo do Sol

Poznata je još i kao "Sunčeva pečurka" i "badem gljiva".


Tradicionalana upotreba:

• Ateroskleroza

• Hepatitis

• Diabetes

• Dermatitis

• Tumori i kanceri


Primena pečuraka u praksi:


Poboljšanje imuniteta

Istraživanja su pokazala da Agaricus blazei, stimuliše imuni sistem i prevenira mutaciju gena, iako tačan mehanizam dejstva nije jasno definisan.

Smatra se da su polisaharidi kao aktivne komponente ovih pečuraka, odgovorne za stimulaciju imuniteta i antitumorske efekte koji se pripisuju ovim gljivama.

Dominantni polisaharid u ovim gljivama je beta glukan koji jača odbrambenu reakciju organizma na viruse i bakterije, istovremeno sprečavajući upalne procese i pojavu autoimunog odgovora.


Antitumorski efekti

Polisaharidi iz ovih gljiva, stimulišu ne samo imuni odgovor, već dovode i do porasta tzv. NK ćelija i makrofaga tj. ćelija koje su odgovorne za uništavanje bakterija, virusa i tumorskih ćelija. Takođe, ove gljive mogu značajno ublažiti i smanjiti neželjene efekte koji se mogu pojaviti kao posledica dugotrajne primene lekova, hemoterapije i zračenja, čime se značajno poboljšava kvalitet života obolelih od najtežih bolesti.

Studije su dokazale da primena ovih gljiva smanjuje enzime koji povećavaju nivo estrogena, zbog čega se značajno može smanjiti rizik od pojave raka dojki, ali i svih estrogen zavisnih tumora u pre i post – menopauzi. Istraživanja u Japanu urađena u periodu od 2004-2010 godine pokazala su da ova gljiva može smanjiti pa čak i sprečiti pojavu metastazi kod kancera jajnika, pluća i leukemija, dok kod fibrosarkoma, mijeloma i tumora prostate može uticati na smanjenje veličine tumora.


Pomaže kod alergija

Nekoliko naučnih studija dokazalo je da badem gljiva, Agaricus blazei Murii može ublažiti alergijske i upalne procese u organizmu putem blokade COKS-2 - enzima koji je odgovoran za pojavu upalnih procesa i bola. Ovi rezultati daju ohrabrujuće rezultate za dalja farmakološka ispitivanja u kojima se razmatra primena ABM gljiva kao vid dopunske terapije kod osoba sa alergijama.


Pomoćna terapija za dijabetes melitus

Klinička studija koja je obuhvatila pacijente kojima je dijagnostikovan dijabetes melitus tip 2 potvrdila je da se uz primenu ABM gljiva, značajno povećava osetljivost na insulin, zahvaljujući prisustvu izoflavonoida kojima je ova biljka bogata. Ovo je veoma značajno za osobe koje imaju problem sa insulinskom rezistencijom i kojima standardna farmakološka terapija nije dala očekivane rezultate.


REZIME:

Agaricus blazei (sunčeva pečurka) stimuliše i jača odbrambenu moć organizma, i na taj način pomaže organizmu da se izbori sa kancerom, zapaljenskim bolestima i alergijama.

Može se koristiti preventivno ukoliko postoji genetska predispozicija za neku od ovih bolesti.


Upozorenje:

Proizvod nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama kao i osobama preosetljivim na njegove sastojke.


Sastojci:

Sadržaj aktivnih sastojaka u 4 kapsule je sledeći:

• Suvi ekstrakt gljive Agaricus blazei Murill - 1200 mg

• Od toga polisaharidi - 360 mg

• Suvi ekstrakt acerole (Malphigia punisifolia)17% Vitamin C - 160 mg

• Vitamin C iz Acerole (Malphigia punisifolia) - 27 mg


Upotreba:

2x2 kapsule dnevno. Dnevna doza se ne sme prekoračivati.


Upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije pod brojem 14505/2019 od 17.6.2019.

SKU AE-60
Jedinica Mere komad
Zemlja porekla Nemačka
Težina po komadu 165 g
Uvoznik NOBNEK doo, Prve Pruge 1d, Beograd, Zemun
Janko – pre 11 meseci

Može li ovo pomoći kod alergija?

Odgovori na komentar
Jovana – pre 11 meseci

Ja sam Agarikus koristila u kombinaciji sa Reiši gljivom nisu mi se skroz izgubile alergije ali su se značajno smanjile, nemam više onaj nedostatak vazduha i osećaj gušenja svelo mi se na kijanje i manju sekreciju iz nosa ali neuporedivo mi je bolje.

author
Admin – pre 7 meseci

Dobar dan Janko, Gljive su poznate po tome da su bogate beta glukanima koji stimulišu imunitet delujući preko digestivnog trakta. Spektar proizvoda koji deluju na smanjenje alergija je dosta širok, ali su se od naših proizvoda najbolje pokazali Agaricus i Kordiceps od gljiva i kombinacija kurkume i indijskog tamjana. Naravno, ti efekti su individualni i neko može imati bolje rezultate sa gljivama neko sa drugim suplementima tako da je naš savet da pokušate npr. sa kombinacijom Kordicepsa i Agarikusa jedan mesec a zatim probat kurkumu i tamjan i tako ćete najbolje znati šta u Vašem slučaju deluje bolje. Srdačan pozdrav.


Istaknuti Proizvodi

Akcije i popusti

Aparat za vakuumiranje Premium Aparat za vakuumiranje Premium
TOP

Aparat za vakuumiranje Premium

17,880.00 12,516.00 RSD
Stoni gril 5 u 1 Stoni gril 5 u 1
TOP

Stoni gril 5 u 1

34,080.00 23,856.00 RSD