EKSKLUZIVNO U SRBIJI

Vaša koža zaslužuje najbolje - prirodna kozmetika

Vaša koža zaslužuje najbolje - prirodna kozmetika

Naša koža zaslužuje samo najbolju negu i upravo zato treba isključivo da biramo prirodnu kozmetiku! Koju prirodnu kozmetiku kupiti? Gde kupiti? Saznajte na jednom mestu!

Većina nas svakodnevno koristi kozmetiku i proizvode za negu, šminku, kreme za lice i razne losione za telo, šampone, regeneratore, zubne paste itd. naučeni smo da verujemo proizvođačima preparata za lepotu i zdravlje, jer je mišljenje da zakoni štite nas potrošače od štetnih supstanci. Zar nije tako?

Nažalost to je samo u manjoj meri tačno. Zakon tvrdi, da štiti potrošača od štetnih supstanci a uzimaju podatke i ispitivanja direktno ili indirektno od proizvođača. Kako se kozmetika "samo" nanosi na kožu, postoje neke nedovoljne provere koje proizvod mora da prođe da bi bio "siguran" i da bi mogao da se prodaje. Umesto štetnih sintetičkih supstanci i preparata našoj koži je potreban dodir prirode - prirodna kozmetika.

Sadržaj:

Kako hemijske supstance deluju na Vašu kožu?

Koja je alternativa? - prirodna kozmetika

Prema izjavama FDA (Food and Drug administration): "Kozmetika i njen zahtev ne zahteva da bude podvrgnuta odobrenju pre nego što dođe na police". Proizvođači mogu da koriste sve supstance osim 10 nedozvoljenih, bez konkretnih odredbi. Ovakva izjava i ne treba da nas čudi, budući da Zakon o kozmetici u Americi nije menjan od 1939. godine!!!

Kako hemijske supstance deluju na Vašu kožu? Koja je funkcija kože?

Koža je najveći organ za eliminaciju. Ona je kao dvosmerna membrana. Zbog brojnih funkcija, od velikog je značaja: pruža odbranu organizmu, omogućuje termoregulaciju, u njoj su smeštene brojne čulne ćelije preko kojih primamo različite nadražaje i informacije iz okoline, ima važnu ulogu u sintezi nekih vitamina (D3) i polnih hormona, a nikako ne smemo da zaboravimo ni njenu ulogu u imunološkoj odbrani organizma.

To znači da na ako telo nanesete neku hemijsku supstancu izvesno je da će je koža upiti. Hemikalije ulaze kroz kožu u krvotok i u ceo naš sistem. Umesto hemijskih supstanci i neproverenih sintetičkih proizvoda naša koža zaslužuje najbolje - prirodnu kozmetiku.

Zašto treba obratiti pažnju na vrstu kozmetike prilikom kupovine?

Dugoročno korišćenje hemijskih supstanci u kozmetici akumuliraju toksine i uzrokuju zdravstvene probleme. Većina naučnika se slaže, da najmanje 80% od 200 različitih tipova karcinoma su direktno vezani za toksičnim i kancerogenim supstancama sadržanim u sintetičkim i toksičnim hemijskim supstancama.

Studija koja je sprovedena u Engleskoj, pre nekoliko godina otkrila je tragove methylparabena ( sintetička hemijska supstanca koja je sadržana u losionima za telo, kremama, dezodoransima). 57% svih proizvoda sadrže takozvane "pojačivače penetracije" hemijske supstance koje prodiru duboko u kožu i imaju negativan efekat na ceo organizam.

Koja je alternativa? - prirodna kozmetika

Kao što možete da primetite, zdravlje i lepota ne idu uvek ruku pod ruku? Iz tog razloga morate za sebe da tražite proizvode bez hemikalija, koje ne sadrže toksine. Na sreću, na svakom proizvodu mora da bude istaknut sastav, pa bi bilo dobro detaljno pročitati sadržaj nekog proizvoda i informisati se. Dobar i kvalitetan proizvod sadrži takve supstance koje i kada biste pojeli ne bi Vam štetile. Naravno to nije preporuka.

Svaki sastojak proizvoda bi trebao da bude blagotvoran za Vašu kožu ali i aktivan. Prirodne supstance su "žive" i delotvorne. To je svakako u suprotnosti sa većinom kozmetike koja se nudi, koja sadrži inertne, mrtve, štetne supstance. Jedino prirodan proizvod Vašoj koži može da osigura dovoljnu količinu hranljivih materija i pravilno nahrani kožu.

Dugoročno gledano, sintetičke i hemijske supstance isušuju kožu !!!

Morate da znate da su prirodne supstance skuplje od hemijskih ili sintetičkih, pa tako i takva kozmetika nije nikada jeftina. To možete da uporedite i sa organskom hranom koja je uvek po pravilu skuplja od hrane koja je tretirana raznim hemijskim sredstvima. Međutim, dobrobit od prirodne supstance je mnogostruko veća, da uopšte ne pominjemo negativne efekte sintetičkih i hemijskih supstanci.

Zato, ako imate mogućnosti uvek tražite kvalitetan proizvod za sebe. Budite važni sami sebi i ne prepuštajte se globalnoj manipulaciji. Uzmite svoje zdravlje u svoje ruke i odlučite šta zaista želite za sebe. Pružite sebi prirodnu kozmetiku.

Sami sebi morate biti najvažniji!



Podeli