EKSKLUZIVNO U SRBIJI

PODMLADITE KOŽU LICA UZ POMOĆ ROLERA SA MAGNETIMA

PODMLADITE KOŽU LICA UZ POMOĆ ROLERA SA MAGNETIMA

Ako se redovno budite sa natečenim licem ili natečenim očima, roler za lice sa magnetima koji pospešuje limfnu drenažu mogao bi biti vaše novo tajno oružje.

Limfni sistem ne samo da je glavni sistem za detoksikaciju tela već je ujedno je i ključ zdravlja i lepote. On je važan deo našeg imunskog sistema koji održava nivo tečnosti, bori se protiv infekcija ali i dostavlja hranljive materije iz digestivnog sistema do svih ćelija našeg organizma. Dakle zastoj limfe je jedan od glavnih faktora odgovornih za infekcije, otečenost, umor i direktno je odgovoran za nagomilavanje toksina u telu koji mogu usloviti pojavu bolesti. Da do ovoga ne bi došlo,potrebno je da dnevno odvojimo samo nekoliko minuta kako bi pomogli svome telu, tako što ćemo pospešiti limfnu drenažu i tako poboljšati mikrocirkulaciju i ubrzati eliminaciju štetnih materija. Limfni sudovi imaju ulogu da vrate iz vanćelijske tečnosti limfu u krvotok i zahvaljujući njima deo krvi se praktično “reciklira”. Onda kada se višak tečnosti ne vrati u krvotok, dolazi do otoka tkiva.

PODMLADITE LICE I ELIMINIŠITE TOKSINE UZ POMOĆ ROLERA SA MAGNETIMA

Na starenje kože utiče više faktora; koža gubi elastičnost sa smanjenom hidratacijom epiderma i sporijim obnavljanjem ćelija i tkiva. Masne ćelije u subkutisu usporavaju svoju metaboličku aktivnost što dovodi do gubitka masnog tkiva. Snabdevanje hranljivim materijama se smanjuje dok su TCF proteini i prirodni hidratantni faktor (NMF) u sloju kože poznatijem kao stratum corneum smanjeni. Proces epidermalne obnove obezbeđuju antigeni p63 i CD29 (integrin ß-1B), koji su uskladišteni u epidermalnim matičnim ćelijama u bazalnom sloju.

Ove proliferativne progenitorne ćelije /ćelije koje poput matične ćelije mogu da se diferenciraju u određeni tip ćelije/ imaju kapacitet za samoobnavljanje koje se može stimulisati primenom statičkog magnetnog polja.

Prema istraživanjima eksperata, magnetna terapija se u suštini odnosi na normalizaciju ćelijske aktivnosti i omogućavanje pravilnog unošenja hranljivih materija u ćelije. Oštećenje životne sredine depolarizuje kožu, a veruje se da magneti pomažu u poboljšanju aktivnosti tkiva. Magnetna stimulacija može imati tri vrste efekata: detoksikaciju, antiinflamatorno ili regulaciju ćelijskog metabolizma.

U domenu nege kože, koriste se dve vrste magneta: statični (stvarni magnet postavljen na kožu) i magnetizovane čestice (magnetni minerali u prahu u proizvodu).

Smatra se da statički magneti poravnavaju molekule u krvnim ćelijama istovremeno opuštajući mišiće oko krvnih sudova, pomažući u cirkulaciji. Kao rezultat povećanog protoka krvi, više kiseonika se doprema ćelijama kože, što pomaže u revitalizaciji kože poboljšanjem tonusa, zatezanjem mišića lica i smanjenjem pojave bora.

Studije su pokazale da statičko magnetno polje, utiče na veličinu ćelije, oblik, orijentaciju i strukturu površine membrane. Dokazi potvrđuju da su fizičke manifestacije- promena u perfuziji krvi, fibroblastima kože, morfologiji ćelija i preuređenju lipida povezane sa energetskim sistemima koji su u vezi sa statičkim magnetnim poljima. Kada dubinski pogledamo kožu koja je pod uticajem statičkog magnetnog polja, otkriva se molekularni svet energetskih odnosa, centralno povezanih i stalno signalizirajućih preko somatosenzornih nerava. Imajući ovo u vidu shvatićemo zašto zdravlje kože zapravo dolazi iz njene unutrašnjosti.

Važno je napomenuti da statičko magnetno polje može delovati do dubine od 6-20 mm ispod površine kože u zavisnosti od jačine i lokacije polja. Takođe, lipidni dvosloj za koji je poznato da je selektivno propustljiv, momentalno reaguje na prisustvo statičkog magnetnog polja. Ovde uticaj gradijenta ima svoj najdominantniji i efekat, povećavajući hidrataciju i protok krvi i menjajući propustljivost tkiva kako bi se ojačao citoskelet keratinocita.

Snaga magneta i polaritet mikro-magneta kada se koriste sa preciznošću, predstavljaju stimulans za kožu stvarajući puteve i medijatore za pokretanje adaptivnih ili homeostatskih odgovora koji dovode do oporavka od uticaja starenja kao što su toksični faktori kože i razgradnja zdrave flore kože.

Poboljšana komunikacija između hidrofilnih i lipofilnih supstanci izaziva povećanu aktivnost aminokiselina, enzima i neuropeptida. Ovo se vidi u roku od 15 do 20 minuta od primene statičkog magnetnog polja.

PRIMENA MAGNETNOG ROLERA ZA LICE

Magnetni roler za lice najbolje je koristiti izjutra nakon umivanja i uveče pre spavanja.Pre upotrebe rolera kožu lica možete poprskati HIDROGENIZOVANOM VODOM jer ona sadrži dodatni molekul vodonika, koji joj daje antioksidativna svojstva i pomaže u neutralizaciji štetnih slobodnih radikala u telu čime se može poboljšati efikasnost masaže. Sačekati da se koža osuši i zatim na čisto i suvo lice prisloniti roler i tokom 3-5 minuta nežno masirati lice, kako bi se stimulisala cirkulacija i poboljšala limfna drenaža. Masažu započeti od vrata prateći zatim linije lica /kao na slici/ ponavljajući svaki pokret 3-8 puta sa obe strane lica. Za predeo ispod očiju i oko usana koristiti nežno samo jednu kuglu masažera. Nakon masaže može se na lice naneti odgovarajući serum ili krema., naša preporuka je da se kombinuje sa prirodnom Sanovita kozmetikom jer se na taj način postižu najbolji rezultati.




Podeli