EKSKLUZIVNO U SRBIJI

Nega kože muškarca

Nega kože muškarca

Poslovnim ljudima nega lica i tela je postala deo dress code-a, bez koga se ne može u današnje vreme voditi i uspešan život i karijera. Hteli mi to da priznamo ili ne ali nega kože lica iz dana u dan sve više postaje deo svakodnevne higijene kod muškaraca. Ako spadate u kategoriju onih muškaraca koji smatraju da je nega samo brijanje i kupanje i da sve preko toga spada u kategoriju feminiziranosti i nemuževnosti, odmah da Vam kažemo da ste u velikoj zabludi!


Istorija nege kože kod muškaraca


Ako se malo vratimo u dalju istoriju, šta bismo rekli o Aleksandru Makedonskom koji je obožavao aromatične kupke ili Napoleon Bonaparta čija je kolekcija kolonjskih voda bila najveća u Evropi u to vreme? Osnovna nega kože je potreba svakog muškarca, isto kao što je potreba žena ili dece, a nega prirodnim preparatima, najbolji, izbor, jer ne narušava zdravlje celog tela. Ali za početak, hajde da se upoznamo malo detaljnije sa kožom nas muškaraca.



Da li muškarci i žene imaju istu kožu?


Ne možemo strikno da je podelimo na mušku ili žensku ali su razlike prisutne i hormonski su uslovljene.



Koje su prednosti muške kože?


Epiderm, ili površinski sloj je mnogo čvršći a sama koža je duplo deblja u odnosu na kožu žena, medjutim svakodnevnim brijanjem taj površinski sloj epiderma se uklanja.

- epiderm se sastoji od izduženih ili duguljastih ćelija koje čvrsto prijanjaju jedna uz drugu i samim tim koža je elastičnija i gipkija.

- potkožne masne naslage su manje izražene ali je sama koža bogatija lojnim i znojniom žlezdama, kao i folikulima dlake pa je samim tim i rizik od upala veći.

- vezivna tkiva su zbijena, čvrsta i zahvaljujući tome, muškarci ne znaju za celulit, prevremeno starenje i strije.

- koža je podložnija alergijskim reakcijama i nadražajima, dok je viša PH vrednost čini osetljivijom. Istovremeno, ona je otpornija na mehaničke povrede i lakše podnosi izlaganje hladnoći i suncu.


Problemi na koži kod muškaraca


I muškarci imaju probleme sa kožom a mi ćemo navesti neke od njih:

- Slabost površinskih krvnih sudova koji rezultira nezdravim izgledom, crvenkastim tragovima na licu.

- preterano znojenje

- konstantan i intenzivan rad lojnih žlezda koji prouzrokuje seboroični dermatitis.


Svesni smo činjenice da muškarci ne vole masne kreme jer to ostavlja sjaj na licu, zatvaranje pora, intenziviraju znojenje, sporo se apsorbuju.

Shodno tome kao i svim drugim činjenicama koje smo pomenuli u tekstu predlažemo da se posle brijanja lice ispere sapunom Sano-nano koji je na bazi čistog srebra ili da se lice tupferom nakvasi tonikom koji je na bazi propolisa.

Dalja nega je naš predlog koja uključuje upotrebu lakšeg, hidratantnijeg sastava a samoj koži daju mat izgled. Koristite serum protiv bora danju a regenerativnu kremu noću.

Za pranje kose predlažemo naš biljni šampon kao i što predlažemo sapun za intimnu negu koji je unisex preparat.

I na samom kraju, neka snaga eteričnih ulja biljaka, algi, gline i zeolita bude Vaš izbor za zdravu kožu i prirodan sjaj kože lica.


Podeli