EKSKLUZIVNO U SRBIJI

Hidrogenizovana voda: Izvor zdravlja i vitalnosti

Hidrogenizovana voda: Izvor zdravlja i vitalnosti

Hidrogenizirana voda je u trendu, najblaže rečeno. Dovoljno je pogledati stranice lifestyle časopisa ili Instagram profile i videti kako neka velika holivudska zvezda u ruci drži hidrogenizator i ispija vodu obogaćenu vodonikom – i to sa dobrim razlogom. Prema naučnim istraživanjima, hidrogenizovana voda je bogata antiinflamatornim i antioksidativnim svojstvima, koja pomažu kod upala i usporenja procesa staranje.

Šta je to hidrogenizovana voda?

Hidrogenizovana voda je sasvim obična voda za piće, samo obogaćena dodatnim molekulima vodonika. Dakle, ne radi se o hidrogenu, tj. vodonik-peroksidu, ako vam je to možda palo na pamet zbog samog prizvuka imena hidrogenizovana voda.

Ideja iza uvođenja hidrogenizovane vode je da dodavanje više atoma vodonika vodi može da rezultuje efikasnom apsorpcijom vodonika od strane tela. Smatra se da hidrogenizirana voda može da proizvede korisnije efekte, kao što su antioksidativna svojstva, zbog slobodnih atoma vodonika; za razliku od pijaće vode, gde su molekuli vodonika vezani za atom kiseonika, pa samim tim ne nalaze na raspolaganje organizmu.

Kakva je svrha vodonika u hidrogenizovanoj vodi?

Molekularni vodonik (H2) je netoksičan, bezbojan, bezukusan, bez mirisa i inertan gas. To je najstariji i najobilniji molekul u svemiru, koji je pokazao različite biološke i terapeutske efekte, kao što su antioksidativna i protuupalna svojstva. Molekularni vodonik može da prodre krvno-moždanu barijeru, što ima poseban značaj u kliničkim primenama. Igra značajnu rolu u bolestima kao što su sindrom insulinske rezistencije, rak, oštećenje organa i Parkinsonove bolesti.

Voda oplemenjena dodatnim vodonikom, odnosno hidrogenizovana voda, jednostavan je način da se taj vodonik učini dostupnim za fizičku upotrebu.

Drugi benefit hidrogenizovane vode – anti age!

Antioksidativni efekat hidrogenizovane vode proizlazi iz njene sposobnosti da deluje kao redukujući agens. Hemijskim žargonom rečeno, izvesne jake oksidacione supstance zvane reaktivni kiseonični molekuli interaktuju sa molekulima u našem telu, kao što je protein, i uzrokuju oksidativni stres. Prolongirani oksidativni stres može da izazove oštećenje ćelijskih i tkivnih komponenti, što u konačnici dovodi do starenja kože.

Vodonik u hidrogenizovanoj vodi selektivno se veže za štetne oksidacione supstance, time sprečavajući preterani oksidativni stres. Prskanjem hidrogenizovane vode na kožu uklanjaju se nečistoće sa lica i patološki organizmi, kojima društvo često prave mitiseri i bubuljice. Otuda se hidrogenizovana voda neretko naziva eliksirom mladosti.

Kako hidrogenizovati vodu iliti kako napraviti hidrogenizovanu vodu?

Na internetu ćete naći svakakva uputstva i recepte kako napraviti hidrogenizovanu vodu kod kuće. Topla preporuka jeste da na svoju ruku ne eksperimentišete sa pravljenjem hidrogenizovane vode, sem ako, naravno, niste hemičar po struci. Pa, čak i tada, upitno je da li ste adekvatno opremljeni.

Hidrogenizator vode u spreju za lice i telo Ambilife je upravo ono što vama treba. Sama boca za hidrogenizovu vodu je vrhunskog kvaliteta, sa elektrodama od titanijuma i platine, koja od obične vode napravi hidrogenizovanu za svega 2 minuta. Na vama je samo da, sledeći uputstvo, prskate i oslobodite kožu lica i tela nečistoća i patološki organizama, te povratite onaj mladalački izgled.

Podeli