Zubna pasta bez fluora


Zdravi zubi – lep osmeh, jednostavno je! Prirodna zubna pasta bez fluora je moje vrhunsko rešenje za temeljnu dentalnu higijenu, a mineral zeolit je premijum sastojak koji i čisti i neguje usnu duplju.

U ovom tekstu želim da vam pokažem koliko je važno pronaći odgovarajuću zubnu pastu bez fluora jer je samo tako čišćenje potpuno, čime je mene ovaj proizvod „kupio“ i zašto ga preporučujem i vama.

Molim vas, nastavite sa čitanjem i upoznajte se sa jednim fenomenalnim sredstvom za pranje zuba.

Sastav moje 100% prirodne zubne paste sa zeolitom


Bila sam skeptična jer nisam znala puno o mineralu zeolitu i njegovoj višestrukoj dobroj ulozi na čoveka.

U ovom proizvodu on je putem specijalne tehnologije obrađen i ubačen među najkvalitetnije biljne proizvode (Aloe veru i ulje mente) pa zato ova zubna pasta bez fluora ima sposobnost i da čisti, ali i hrani zube i desni. Znala sam da je fluor potencijalno opasan ako se guta ili ne ispere temeljno, pa mi je drago što moj favorit ne sadrži ovu supstancu ni u tragovima.

Aloe vera ima protivupalno dejstvo i doprinosi „hlađenu“ tako da smanjuje upalne tegobe. Reč je o biološkom uzgoju u strogo kontrolisanim uslovima, pa sam sigurna da je reč o zdravoj biljci koja nije zatrovana pesticidima.

Ulje mente koje čini sastav paste za zube sa zeolitom ima i antiupalno, ali i antiseptičko dejstvo. To znači da pored smirivanja upalnih procesa na sluznicama usne šupljine, ona i sprečava pojavu novih žarišta čime se na duži rok poboljšava opšte stanje zuba i desni. I menta je uzgajana organski pa je 100% zdrava za upotrebu. Iskustvo mi govori da je ovo premijum proizvod i jedini koji je opravdao poverenje. Zato ga izdvajam iz mora onih koji obećavaju čudo.

Iskustva nakon upotrebe zubne paste bez fluora


Imala sam problema sa desnima i tražila sam način da zaustavim crvenilo, povremeno krvarenje i bol nakon pranja zuba. Stekla sam utisak da dotadašnja pasta za zube počinje da smeta, i to kako mojim zubima tako i desnima koje su bile ozbiljno iziritirane. Videla sam da se situacija ne menja ni sa drugim sredstvima za pranje zuba, pa sam kao poslednju soluciju pribegla prirodnom proizvodu sa ne-agresivnim sastojcima.

Kao što sam već naglasila, nisam očekivala nikakve dobre rezultate jer sam verovala da je nešto što je 100% prirodno zdravije, ali ne i efikasnije od laboratorijskih sastojaka. E to je bila moja velika zabluda!

Kada se pažljivo osmisli namena i kombinuju prirodni sastojci rezultat je više nego dobar. Ja sam nakon prvog čišćenja zuba osetila promenu!

zubna pasta bez fluora za decu

Osećaj svežine nakon pranja sa pastom za zube sa zeolitom je drugačiji od svega sličnog. Miris nije toliko intezivan, ali ima dugotrajniji efekat svežine i ukus mente. To mi se svidelo jer za razliku od klasičnih pasti nije bilo očito da sam oprala zube jer se oko mene širi miris paste, već je taj miris diskretniji, a svežina dugotrajnija.

Posle sedmice redovnog pranja, shvatila sam da nije četkica za pranje previše tvrda, već da su desni bile ranjive, a sluznica pod upalom. Sada pranje zuba nije bolno, a primetila sam da bolje podnosim kiselu i začinjenu hranu.

Ono što me je najviše brinulo jeste kvalitet čišćenja, da li su sastojci dovoljno abrazivni da skinu plak, čestice hrane i sve naslage? Mogu reći da me i na ovom polju moja pasta sa zeolitom iznenadila jer je uspela da postigne jednako efikasno čišćenje kao da je i fluor prisutan.

Sada, nakon nekoliko nedelja samo primećujem poboljšanja. Mala količina paste je dovoljna za temeljno pranje, a usna duplja je zdravija.

Konac za čišćenje zuba je i dalje obavezan, ali tečnost za ispiranje usne duplje se mnogo ređe koristi, a planiram i da ga izbacim i zamenim sa dodatnim pranjem zuba u pauzi na poslu. Mislim da je 100% prirodna pasta za zube sa zeolitom učinkovitija nego druga sredstva sa fluorom. Inače, preporuka stručnjaka je da se zubi sa njom peru minimum 2x dnevno, ali nema ograničenja pa ih slobodno perite i češće, kada god osetite potrebu.

Nije pogodna za mlečne zubiće, ali su stariji članovi moje porodice takođe oduševljeni rezultatima. Niko ne izvodi zaključak da je blaga ili da nema efekta na bolju dentalnu higijenu.

Da rezimiram


Nadam se da sam vam skratila proces u traženju idealnog sredstva za pranje zuba. Nije svejedno čime perete ruke, kosu, lice, pa nije svejedno ni kakvu zubnu pastu koristite. Za razliku od nasumičnog biranja pasti za zube sa fluorom i drugim aditivima, 100% prirodna pasta sa zeolitom će i vas, sigurna sam, prijatno iznenaditi.

Učite na mom primeru. Da nisam pronašla ovaj proizvod ugrozila bih desni i zube, a to vodi u njihovo prevremeno ispadanje, bolesti korena i oštećenje zubne gleđi. Pomozite svojim zubima! Pametno birajte da imate svoj lep osmeh zauvek.

Da li vas zanima da saznate još neke detalje koje možda nisam navela u tekstu? Slobodno ostavite komentar nakon čitanja teksta, rado ću vam odgovoriti na sve nedoumice!