Koja je vaša prva asocijacija na jesen? Mislim da će se većina složiti da zimnica uvek nekako obeleži kraj leta i celu jesen.

Naše podneblje još uvek drži do tradicionalnog spremanja zimnice i ostavljanja plodova leta za hladne zimske dane. Mislim da se većina ljudi odlučuje na spremanje zimnice, ne samo zbog uštede novca, već i zbog prirodnih i kontrolisanih sastojaka koji se nalaze u njoj. Nema većeg uživanja nego kad svojim rukama spremite nešto, uložite u to trud i ljubav. Domaćice i domaćini će to razumeti!

domaca zimnica uz seckalicu

Sećam se svoje bake koja je pasirala kuvani paradajz na drveno sito iznad velike šerpe, pa na prastaroj mašini za mlevenje mesa mlela pečene paprike za ajvar.

Uh.. . posledica te mašine za meso je uvek bila upala mišića.

Na tu istu mašinu mlela se i šargarepa, paštrnak i celer za tegle. Kupus se naravno, rendao na veliko drveno rende koje staje u bure. Posle pravljenja zimnice umorniji si nego da si orao i kopao ceo dan.

stari alati za pripremanje zimnice

Električna seckalica za povrće. .. idealna za ajvar ili pečene paprike


Zahvaljujući modernoj i praktičnoj višenamenskoj seckalici za hranu, pravljenje zimnice postaje pravo uživanje. Koju god vrstu zimnice da pravite imaćete pravog pomoćnika. Vaš jedini napor će biti da u otvor seckalice napunite povrće koje želite da izrendate ili sameljete.

zimnica tursija seckalica

Cilindar za mlevenje je idealan za pečene paprike i pravljenje ajvara. Za tili čas sameljete papriku i plavi paradajz. Osim za mlevenje povrća, na tom cilindru možete samleti meso, sitno izrendati parmezan. Ovaj cilindar je praktičan i kod mlevenja paradajza za ljutenicu ili pinđur.

domaci ajvar uz solis seckalicu

Ukoliko želite pravi miris i ukus jeseni, izrendajte bundevu (koja je inače prilično tvrdo povrće) na seckalici i napravite bundevaru sa cimetom.

bundeva seckalica

Nema više savijenih leđa i odranih prstiju. ..

Nastavak za rendanje je rešenje za kiseli kupus ribanac. Nema više zamora i nema savijenih leđa i odranih prstiju. Seckalica samelje ogromnu količinu kupusa bez muke.

elektricna seckalica solis za povrce

Ukoliko volite da ostavljete mešano kiselo povrće u tegle, tu na scenu stupaju dva cilindra, jedan za fino, tanko sečenje, drugi za malo grublje sečenje na listiće. Odlično za sečenje krompira na ploške, za musaku npr. Koju god da zimnicu poželite da spremite, verujem da će seckalica naći svoju primenu u pripremi.

zimnica priprema uz elektricnu seckalicu

Solis seckalica ima dve brzine, tako da zaista za kratko vreme odradi posao koji bi ste inače ručno radili satima. Povrće koje je najteže sa rendanje na ručno rende ili na ručnu mašinu za mlevenje je definitvno celer i šargarepa.

celer sargarepa elektricna solis seckalica

Moja porodica decenijama melje šargarepu, celer i koren peršuna, koji se zatim tako samleveni dobro posole i ostavljaju u tegle. Ta mešavina se koristi za variva, supe, čorbe, dodajemo smesi za punjene paprike i sarmu. So održi mešavinu i zaista poboljšava ukus jelu. Celer je najtvrđi za rendanje, ali ga Solis seckalica samelje kao da je puter.


moderna elektricna seckalica solis

Solis seckalica će svakako naći svoju primenu u svakodnevnom spremanju hrane. Dizajn se uklapa u svaki dom, veoma je kvalitetne izrade i metalni delovi izrađeni su od nerđajućeg čelika. Cilindri imaju svoju kutiju za odlaganje.

cilindri za svaki tip povrca solis seckalica

Šta sadrži savršen komplet za seckanje hrane?


U kompletu dolazi 5 cilindara: 2 za sečenje na ploške (za grubo i fino) jedan za fino mlevenje, jedan za grublje rendanje i jedan za finije rendanje. Uređaj sam po sebi nije komplikovan, lak je i za rukovanje i za pranje.

solis set cilindara za seckalicu

Ove jeseni častite sebe Solis višenamenskom seckalicom, spremite svoju zimnicu lako i sa ljubavlju!

Autor teksta:

autor teksta marina kovacevic
Marina Kovačević
Zaposlena domaćica i majka dvoje dece