Glavne prednosti vakuumiranja hrane su :

Prednost 1: Zdravija ishrana

Jedna od najvećih prednosti vakuumiranja hrane je što omogućava zdraviju ishranu. Naime, vakuumirana hrana ne gubi vitamine, minerale i antioksidante koji su važni za naše zdravlje i imunitet. Takođe, vakuumiranjem se smanjuje potreba za dodavanjem soli, šećera ili konzervansa koji mogu biti štetni za organizam. Vakuumirana hrana je idealna za planiranje obroka unapred, jer se može pripremiti i čuvati duže vreme bez gubitka kvaliteta.

Prednost 2: Bolji ukus i izgled

Druga prednost vakuumiranja hrane je što čuva njen ukus i izgled. Vakumirana hrana ne menja boju, teksturu ili aromu tokom čuvanja, za razliku od hrane koja je izložena vazduhu i vlazi. Vakuumiranjem se sprečava oksidacija i dehidracija hrane. Vakuumirana hrana je sveža i sočna kao da je tek pripremljena, bez obzira na to koliko dugo je stajala u frižideru ili zamrzivaču. Inače, mogu se vakuumirati i osetljive, meke i tečne namirnice (npr. marinada za meso zajedno sa mesom, supe,čorbe, gulaši).

Prednost 3: Ušteda novca i prostora

Treća prednost vakuumiranja hrane je što omogućava uštedu novca i prostora. Vakuumiranjem se može iskoristiti više hrane koja bi inače propala ili bi bila bačena, jer se produžava njen rok trajanja. Vakuumirana hrana može da traje i do pet puta duže od obične, što znači da ćete bacati manje hrane i kupovati manje često. Dakle, vakuumiranje je ekološki način čuvanja hrane jer smanjuje količinu otpada i doprinosi uštedi novca. Vakuumirana hrana zauzima manje prostora u frižideru ili zamrzivaču, jer se smanjuje zapremina ambalaže. Tako se štedi prostor koji može biti iskorišćen za druge namene.

Kako vakuumirati hranu?

Da biste vakuumirali hranu, potreban vam je aparat za vakuumiranje i posebne kese ili posude koje su namenjene za tu svrhu. Kese ili posude moraju biti dobro zatvorene da ne bi došlo do prodora vazduha ili vlage. Vakuumirana hrana se može čuvati u frižideru ili zamrzivaču, u zavisnosti od vrste hrane i željenog roka trajanja.

Vakuumiranje je jednostavan i brz postupak, a na našem tržištu odličan odnos kvalitet-cena ima Aparat za vakuumiranje Premium renomirane švajcarske firme Solis. Bilo da želite da vakuumirate sveže voće i povrće, meso, ribu, sireve, suhomesnate proizvode, testenine, kolače ili gotova jela, vakuumiranje je idealno rešenje za vas.

Vakuumirajte hranu, živite zdravo i neka aparat za vakuumiranje postane neizostavni deo vašeg domaćinstva ili poslovnog okruženja!