Sada je vreme kada dezinfekcija i socijalna distanca predstavljaju preduslov za zdravlje.

Često smo bili u prilici da vidimo da su nase bake I mame ostavljale posteljinu da se ,,sunča’’.

Ovo je postao običaj koji se generacijama prenosio kao vid zdravih navika.

Posle izlaganja suncu i boravka na svežem vazduhu, posteljina se provetri i ima miris svežine, a to je u stvari najstariji način dezinfikovanja stvari: sunčevom UV svetlosti i strujanjem čistog vazduha.

Danas su poznate tri vrste UV zraka: UVA, UVB i UVC.

Prva dva tipa zračenja prolaze kroz zemljinu atmosferu i dolaze do nas, pa zato koristimo kreme za sunčanje SPF UVA+ UVB i ista takva stakla na naočarima.

UVC zrake zadržava ozonski omotač, jako su agresivni I imaju sposobnost da razlazu DNK molekule, a isto dejstvo imaju i na veliki broj virusa.

Decenijama unazad UV lampe se koriste kao vrsta sterilizacije I dezinfekcije, posebno u bolničkom okruženju, za sterilizaciju soba i instrumenata.

Njihova primena je rasprostranjena u medicini a koriste se I u tretmanu čistih i otpadnih voda.

UVC dezinfekcija i sterilizacija za ordinacije

Diode na UVC LED germicidnoj prenosivoj lampiIako su u upotrebi dugi niz godina korišćenje UV lampi najčešće bilo ograničeno na profesionalnu upotrebu ili na upotrebu sa neophodnom obukom uz potpisivanje izjave.

Konačno na našem tržištu je jedinstven proizvod, proveren, siguran I kvalitetan UV prenosiva LED lampa Ambilife koji omogućava veoma efikasno unistavanje virusa I bakterija u našem životnom prostoru.

BONUS VIDEO: Kako koristiti UV LED prenosivu lampu?

Ovaj jedinstveni proizvod kombinuje elegantan dizajn sa naprednom tehnologijom kombinovanog UVC ultraljubičastog svetla.

Neki mikro-organizmi i virusi su otporni na određene talasne dužine ultraljubičastog svetla, i zato kombinacija UVC talasnih dužina omogućava mnogo efikasnije uništavanje ovih opasnih mikroba.

Udruženje International Ultraviolet Association predlaže da UV zaštita i to UVC u slučaju COVID 19 bude dopuna fizičkoj dezinfekciji radi pokrivanja što većeg procenta virusa.

Prilikom kupovine germicidnih lampi posebnu treba obratite paznju na bezbedosne instrukcije koje je proizvođač u obavezi da obezbedi.UVC svetlost je opasna po živa bića i ne sme se koristiti na njima. Neophodno je da kupci budu svesni da upravo zato što su ove lampe veoma efektivne protiv virusa i bakterija, one su i opasno ukoliko se njima ozrače drugi ljudi, kućni ljubimci isl.Prenosive UV lampeUV prenosiva LED lampa Ambilife je uređaj namenjen za sterilizaciju površina I predmeta u zatvorenom prostoru.

S obzirom na trenutnu situaciju I svetsku pandemiju Covid 19 treba biti drustveno odgovoran kako prema sebi, tako i prema dugima I povesti racuna da prostor u kome radimo I boravimo bude cist tj dezinfikovan.

Ovo nameće potrebu za upotrebom UV lampi u mnogobrojnim oblastima čovekovog delovanja, kao što su:

  • medicina,
  • farmacija,
  • veterina,
  • hemijska I prehrambena industrija,
  • kozmetika, kao i na mnogim drugim mestima i prilikama gdje se zahteva sterilizacija prostora.

Princip rada se zasniva na činjenici da su bakterije I virusi veoma neotporni na ultravioletno zračenje.

Pošto u ordinacijama ima više pacijenata mora se voditi računa o svim merama zaštite koje su danas veoma važne dok vlada pandemija Covid -19.

dezinfekcija i sterilizacija ordinacija

Zato sam odlučila I počela istraživanje na internetu...

Na Google sam otkucala "prenosiva uv lampa" i našla baš ovaj proizvod, zato što mi je trebala mala i prenosiva lampa koja može da se koristi po potrebi. Tada pročitala sve vezano za malu UV led lampu Ambilife koja vema efikasno dezinfikuje radne površine.

Od kada u ordinaciji koristim UV led lampu Ambilife ja sam zaboravila na kupovinu skupih dezinfekcionih sredstava i samim tim smanjila troškove.

Zbog održavanja higijene ja sada sa lakoćom I uštedom u vremenu sterilišem I dezinfikujem radni prostor UV led lampom Ambilife koja uništava bakterije, viruse i druge patogene mikroorganizme. Mnogobrojni naučni radovi ukazuju na efikasnost UV zraka I njihovu neutralizaciju virusa.

Zato možemo reći da je UV prenosiva LED lampa Ambilife neophodna za održavanje životnog I radnog prostora ukoliko želimo i sebe I druge da zaštitimo.

- Iskustvo jedne korisnice UV prenosive lampe

Želite da podelite vaše iskustvo? Ostavite nam komentar!