ad temperature nas uvodi u period veće aktivnosti virusa i prehlada pa je važno ojačati imunitet na vreme. Suplementi za podizanje imuniteta mogu imati ključnu ulogu ka tom cilju jer raznovrsna hrana nije uvek dovoljna.

Imunitet je prirodna sposobnost našeg tela da se odbrani od bakterija, virusa i drugih mikroorganizama koji prete da ugroze naše telo. Kada imuniodgovor oslabi, telo se teže bori, a mi smo često bolesni i duže se lečimo.

Jak imunitet znači dobro zdravlje!


Kada se preporučuju suplementi za podizanje imuniteta i kako odabrati najbolji?

Suplementi za jačanje imuniteta se preporučuju i zdravim i bolesnim osobama.

  • Zdrave osobe pomoću dodataka ishrani jačaju imuni odgovor,
  • bolesni skraćuju vreme oporavka i ređe podležu drugim infekcijama.

Uzimanje preparata za jak imunitet se preporučuje neposredno pre sezone virusa i prehlada, ali i tokom njenog trajanja. To znači da je ovo idealan trenutak da pronađete najbolje sredstvo za podizanje odbrambene sposobnosti organizma.

Na tržištu postoje brojni preparati koji donose maksimalne doze vitamina i minerala, i reklo bi se da je to dovoljno? Ne, na žalost nije. Rezultat neće biti očekivan!

Tablete, kapsule, šumeći preparati jesu prepuni vitamina, ali njih organizam upije u jako maloj količini. I ne samo to, tablete sintetičkih vitamina ozbiljno ugrožavaju organizam jer štete želucu i organima za varenje, opterećuju bubrege u kojima se stvaraju kristali i kamenje, menjaju normalan nivo PH vrednosti mokraće.

Jedini dobar izbor je 100% prirodan dijetetski suplement koji sadrži samo prirodne ekstrakte. Prirodni dodaci se lakše resorbuju u organizmu i on ih potpunije iskoristi.


TOP 5 prirodnih suplemenata za podizanje imuniteta bez recepta

Medicinske pečurke među kojima Agaricus, Reishi i Cordyceps prednjače kao najbolji suplementi za podizanje imuniteta. Među dijetetskim suplementima koji se preporučuju za imunitet nalaze se sledećih 5 kao TOP izbori:

  1. Agaricus ima beta glukan i polisaharide koje organizam bolje iskoristi nego kada se uzimaju preparati koji sadrže samo ove dve komponente. Pored delovanja na imunitet, dijetetski suplementi sa Agarikusom imaju i antitumorski efekat, pomažu kod dijabetesa i nemaju nikakve nus-pojave.
  2. Reishi je čuvena gljiva koja takođe ima polisaharide, beta glukan i selen, a jača imunitet tako što je izvrstan imunomodulator – oslabljen imuni odgovor jača, a preteran redukuje pa se uz njega i alergijske reakcije povlače.
  3. Cordyceps je manje poznata gljiva koja leči prvenstveno probleme sa bolestima pluća, bubrezima i aritmijom, ali i osnažuje i imunitet. Ima dosta vitamina C i E, selen, cink, koenzim Q10, polisaharide pa povećava otpornost organizma na veća fizička i psihička opterećenja.
  4. Acerola (OPC+C) je voće najbogatije vitaminom C, a kada se uzima u obliku suplementa omogućiće unos i svih drugih vitamina i minerala direktno u krv, a ona dalje do ćelija odbrane.
  5. Kurkuma je začin, ali se kod nas retko koristi. Ima antiupalno dejstvo i što je najbolje – on odlično deluje i na zglobove, smanjuje buran imunitetski odgovor i usporava starenje ćelija.


Ovo su najbolji suplementi za imunitet, a izbor preparata će zavisiti od toga koje propratne tegobe imate ili na koje još organe želite da se utiče. Nema štetnog dejstva i mogu ga uzimati i potpuno zdrave osobe. Naravno oni moraju da budu sertifikovani od strane nadležnih institucija u našoj zemlji da bi bili bezbedni za upotrebu!

Zašto hrana nije dovoljna za jak imunitet?

Zato što na njega deluje više faktora i svaki ga može narušiti. Vitamini iz hrane će slabo pomoći ako se vodi stresan život, bez fizičke aktivnosti, bez dovoljno sna i pozitivnih misli.

Prirodni suplementi za podizanje imuniteta će organizam bolje snabdeti vitaminima, ali je na svakom od nas da promeni loše životne navike. Tako se stvara neprobojna odbrana za viruse i bakterije koje žele da nam naškode.

Zaboravili smo koliko šolja čaja može biti lekovita! Koliko je priroda moćna i da smo deo nje. Prirodni dijetetski suplementi su rešenje za podizanje imuniteta!