EKSKLUZIVNO U SRBIJI

Prirodni afrodizijak za muškarce - trava uspaljenog jarca

Prirodni afrodizijak za muškarce - trava uspaljenog jarca

Prirodni afrodizijak za muškarce - trava uspaljenog jarca

Da li ste čuli za travu uspaljenog jarca? Škakljivi naziv krije fascinantnu biljku čije ime govori čemu ona zapravo služi. Njen latinski naziv je Epimedium, a mi ćemo se malo pozabaviti ovom uspaljenom travkom.



Nemojte misliti da u davna vremena muškarci  nisu imali problema na polju seksa, libida i erektilne disfunkcije. Znamo da je to veoma osetljiva tema za svakog muškarca, da većina muške populacije ne želi da priča o tome. Osećaj muškosti, muževnosti i samopouzdanja direktno je povezan sa preformansama u spavaćoj sobi. Ukoliko postoji problem u toj sferi i ukoliko se taj problem ne rešava i ne leči, može doći do većih psihičkih i fizičkih tegoba. Pogrešno se smatra da taj problem zahvata stariju populaciju, ali nažalost statistike nam govore drugačije. Erektilna disfunkcija i smanjeni libido dovode do anksioznosti, povlačenja u sebe, pa čak i depresije. Problem može imati i fizičke uzroke, te je izuzetno važno da posetite svog lekara. Rizik od nastanka erektilne disfunkcije povećava se ukoliko ste gojazni, fizički neaktivni, ukoliko bolujete od nekih drugih bolesti, ukoliko pijete određene lekove. Kada je cirkulacija krvi ometena prekomernom težinom i visokim pritiskom, teško je održati erekciju.


Satiri su znali koje biljke imaju moćne efekte na potenciju...


Trava uspaljenog jarca je prirodni afrodizijak i tradicionalno se koristio u kineskoj medicini kao snažan afrodizijak. Ovo interesantno ime dobio je tako što je pastir primetio, da kada se njegov jarac napase ove biljke, naprosto poludi i zaskače koze iz stada. Travari su razmišljali da ako tako deluje na životinje, možda ima desjtva i na ljude (da ne kažemo drevno testiranje na životinjama). 

Biljka raste u Kini i Koreji. Smatrali su da deluje na "jin"- suštinu života, odnosno muško seme. Trava uspaljenog jarca se ne koristi sama, već se meša sa drugim biljkama kako bi se njeno dejstvo pojačalo, a najčešće joj se dodaje žen-šen koji se takođe smatra afrodizijakom. Danas se smatra prirodnom viagrom (zbog sastojka ikarina).

Dobrobiti trave uspaljenog jarca nisu samo za muškarce, već i za žene. Ova biljka pored svojih svojstava da "podigne jedra", ima i niz drugih zdravstevnih benefita.

Studije iz Kine  tvrde da Epimedium  povećava protok krvi kroz krvne žile,pomaže kod simptoma menopauze, prirodno je sredstvo za povećanje mišićne mase, smanjuje osteoporozu, smanjuje krvni pritisak, pruža optimalnu cirkulaciju krvi, sprečava stvaranje gihta.

Aktivne supstance Epimediuma su:

  • ikarin (bioaktivni sastojak koji ima snažno dejstvo na cirkulaciju, ima ateroprotektivno dejstvo, inhibira fosfodiesterazu 5- enzim koji "isključuje" erekciju. Ikarin iz ove biljke pomaže da se penis lakše napuni krvlju).
  • flavonoidi (prirodna, biljna jedinjenja sa antioksidativnim svojstvima)
  • kvercetin (vrsta flavonoida koja ima anti-age efekat i čuva organizam od oskidativnog stresa, pomaže kod oboljenja srca i krvnih sudova)
  • polisaharadi
  • eterična ulja
  • fitostreoli
  • tanini
  • masne kiseline

Interesantna je činjenica da se ova biljka dodaje u suplemente koji povećavaju testosteron, jer Epimedium to radi na prirodan način. Dakle, ukoliko idete u teretanu i želite na prirodan način da povećate masu, nemojte zaobići Epimedium. Svakako ćete imati dodatnih koristi od nje.


Trava uspaljenog jarca ima i anti aging efekte...

Zbog fitoestrogena koje sadrži može se koristiti za ublažavanje simptoma menopauze i postmenopauze, kao što su talasi vrućine, suvoća vagine i hormonska neravnoteža.

Epimedium je biljka koja će vam pomoći kod :

  • niskog libida
  • problema sa potencijom
  • sterilitetom
  • preranom ejakulacijom
  • visokim pritiskom
  • lošeg kvaliteta sperme
  • problema sa održavanjem erekcije

Biljka Epimedium se skoro nikad ne konzumira sama. Dodaju joj se različiti, komplementarni dodaci, kako bi pojačali njeno dejstvo.

Naučne studije pokazuju i potencijalni uticaj Epimediuma kod ED. Predlažemo da probate jednu ukusnu kombinaciju - travu uspaljenog jarca kojoj je dodata kafa arabica, žen-šen i godži bobice. Žen-šen takođe ima afrodizijačke moći. Ova kombinacija biljaka i kafe je ono što će vas održati budnim i spremnim za aktivnosti u spavaćoj sobi. Godži bobice takođe poboljšavaju protok krvi (koji je u ovom slučaju jako bitan) i utiču na kardiovaskularni sistem.




Active man kafa je jako ukusna, zdrava zamena za plave pilule, koje mogu da imaju neželjena dejstva. Dovoljno je da kesicu kafe popijete sat, dva pre akcije koju planirate.



Podeli