Preživeli smo i ovo vandredno stanje!


Kao vlasnica kozmetičkog salona moram da priznam da mi je uvođenje policijskog časa i zabrana rada poprilično uzdrmala finansije i oštetila budžet.

Zahvalna jesam što smo svi ostali živi i zdravi, ali opasnost od epidemije i dalje postoji i zaista se ne bih igrala sa zdravljem svojih klijenata, a ni sa zdravljem svoje porodice.

Nakon više od 40 dana zatvorenog salona, klijenti su mi i te kako potrebni kako bih se kao mali preduzetnik oporavila od loše finanisijske situacije.


Naravno da ću poštovati sve mere bezbednosti, ali osećala sam da maska i rukavice nisu dovoljni, mada sam ih uvek nosila kada radim sa noktima zbog prašine i isparenja, a i iz higjenskih razloga.


Čistoća i higijena su uvek broj 1, kada se radi o kozmetičkim salonima

Ambilife fotokataliticka dezinfekcija vazduha za kozmeticke salone

Polazim od sebe...

Nikada ne bih ušla u salon gde je prljavo, neuredno, gde se instrumenti za manikr i pedikir ne sterilišu i gde se ne osećam sigurno po tom pitanju.

Rad na noktima, bilo da je to običan manikir, nadogradnja ili izlivanje zahteva savršenu higijenu.

Sterilizator je prvi aparat koji sam kupila kad sam otvarala salon i papreno sam ga platila jer želim visok standard higijene. Alkoholom i asepsolom se čiste sve površine nakon svakog klijenta, a maska i rukavice su pod obavezno.

Dok radim stvara se nenormalno mnogo prašine, jer se nokti turpijaju električnom turpijom i aspirator koliko god bio jak, ne može da uvuče baš sve!

Zatim tu su veoma teški mirisi acetona, monomera, lakova...


Pre epidemije je kroz moj salon prolazilo od 5 do 25 klijenata dnevno. Nadam se istom broju u što skorije vreme, međutim opravdan strah i dalje postoji.

Najbolji preciscivac vazduha za kozmeticke salone

Postavila sam se iz ugla klijenta koja dolazi u salon i upitala se koliko je ljudi pre mene ušlo u salon...Shvatila sam da moram da obezbedim dodatnu zaštitu za svoj salon. Pitala sam se koji sterilizator vazduha da kupim i izguglala sam UV fotokatalitički prečišćivač Ambilife.

Rešena da uzmem prešišćivač vazduha koji će dezinfikovati vazduh, a usput očistiti vazduh od prašine i mirisa, odlučila sam se za prečišćivač ruske tehnologije Ambilife.

Ono za šta sam se "zakačila" je činjenica da je Ambilife prvobitno bio namenjen za sterilizaciju vazduha u operacionim salama i medicinskim ustanovama. To je bilo presudno!!!!

UV FOTOKATALITIČKA DEZINFEKCIJA PROSTORA


Ambilife nije prevelik i nije bučan.

Svetli nežnim plavim svetlom.

Ne treba mu posebna instalacija, a ja sam ga izložila na vidno mesto u salonu i kad me pitaju šta je to, sa posebnim zadovoljstvom im objasnim.

Uređaj radi u dve faze.

U prvoj fazi ventilator usmerava vazduh na filter prašine koji upija prašinu, polen i druge različite oblike peruti.

U drugoj fazi, vazduh prečišćen od mehaničkih zagađivača prolazi kroz fotokatalitički filter.

Pod uticajem UV zraka na katalizator (katalizator je titanijum dioksid) formiraju se prirodne, visoko oksidirajuće čestice koje razlažu sve ostale zagađivače, bakterije, viruse, budji.

Baktericidno dejstvo fotokatalize razlikuje se od direktnog izlaganja UV zracima.

Slobodni radikali formirani fotokatalizom razgrađuju spoljašnju opnu mikroba, pa se uništavaju i patogeni otporni na UV zračenje. Tretmanom vazduha u prostoru UV fotokatalitičkom dezinfekcijom koju Ambilife razlaže zagađivače na bezopasne supstance.

Znači za mene nema straha od Covida!!!

Neutrališu se:

  • neprijatni mirisi (imam ih )
  • duvanski dim
  • gar, čađ i smog (u zimskim mesecima su nepodnošljivi)
  • štetne otrovne materije-ugljen-monoksid, metanol, amonijak, azotni oksidi, vodonik sulfid, fenol itd (sigurna sam da sredstva sa kojima se radi u salonima imaju bar jedno štetno jedinjenje od navedenih)
  • otrovna organska jedinjenja -hlor, estri, ugljovodonici, tačnije isparenja kućene hemije( Zamislite isparenje od salonskih hemija, a ribanje Domestosom možda ostavlja čiste površine, ali i užasan miris od koga me zaboli glava)

Ambilife u mom kozmetickom salonu

Ne mogu da kažem da na cenu nisam obraćala pažnju, ali zdravlje nema cenu.

Verujem da će ovo biti dobra investicija u biznis, jer razmišljam da će i klijenti biti mnogo opušeteniji i voljniji da dođu u moj salon ako budem imala dodatnu zaštitu.

Cena Ambilife prečišćivača je meni ipak bila pristupačna (može i na rate) i kad malo stanem na noge planiram da uzmem jedan i za kuću.

Uz njega se dobijaju i dva filtera za prašinu, koje je vrlo lako sam zameniti što sam videla kroz video na youtube-u.

UV fotokataliticki filter Ambilife za sterilizaciju vazduha u kozmetickim salonimaU mom salonu nema straha od virusa
jer je higijena svega, pa i vazduha na zavidnom nivou, uz Ambilife!


Marina Petrović

Beograd, 2020Zahvaljujemo Marini što je podelila svoje iskustvo sa Ambilife uređajem!


Vaš Sanovita team