Praksa koričćenja pčela i pčelinjih proizvoda za lečenje raznih bolesti i tegoba poznata je pod nazivom apiterapija, nastala od latinske reci apis (pčela).

Lečenje uz pomoc pčelinjeg otrova bilo je rasprostranjeno u drevnom Egiptu, Grčkoj, Kini i Indiji, pre vise hiljada godina.Zna se da ga je koristio i Hipokrat za lecenje artritisa.

Pčelinji otrov ima antiinflamatorno, antibakterijsko, antipiretsko delovanje i stimuliše vensku propustljivost.

Zašto je pčelinji otrov izbor broj 1 u rešavanju problema sa borama?

Da li ste ikada, bar na trenutak zastali, i pročitali sastav mnogobrojnih anti-age proizvoda? Ako niste, uradite to već danas.

Da, ti proizvodi su puni štetnih, genetski modifikovanih, čak i otrovnih materija!

Sa druge strane, pčelinji otrov je potpuno prirodna suspstanca, a njegova blagotvorna dejstva su mnogobrojna:

  • ublažava bol,
  • jača imuni sistem,
  • poboljšava obnavljanje tkiva
  • stimuliše proizvodnju kolagena...
A ono što je najbolje od svega je to što pčelinji otrov ne radi to na veštački način, već stimulišući prirodne snage organizma, pa je i efekat dugotrajniji, i bez štetnih uticaja na zdravlje.

Pčelinji otrov predstavlja vrhunski imunomodulator, i kao takav sve se više primenjuje u rešavanju različitih zdravstvenih i estetskih problema. Pčelinji otrov je takođe i odličan katalizator hemijskih procesa u organizmu, i čak i minimalne količine imaju pozitivan efekat na tretirano mesto.

Upravo zbog svega nabrojanog, sve više žena se odlučuje da hirurške tretmane zatezanja lica zameni ovom ''prirodnom anti-age terapijom''. Kreme na bazi pčelinjeg otrova koriste mnoge svetske zvezde: Mišel Fajfer, Kajli Minog, Viktorija Bekam, Kejt Midlton...

Mazanjem, odnosno upotrebom tih krema pojačava se kolagen ispod kože tako da se ona prirodno izravna.

Šta je Sting of beauty i kako deluje?

Sting of beauty je prirodna, bezbedna i efikasna anti-age krema sa pčelinjim otrovom kao aktivnom komponentom. Koristi se za rešavanje problema sa borama, kako onim malim, površinskim, tako i onim dubljim koje se uglavnom javljaju na čelu.

Krema Sting of Beauty prodire duboko u epiderm i stimuliše prirodnu regeneraciju kože. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj prirodnoj formuli, efikasna je u borbi protiv bora. Ublažava nepravilnosti na koži, podstiče ćelijski metabolizam i stvaranje kolagena, neophodnog za regeneraciju zrele kože. Vlaži, hrani i neguje kožu vraćajući joj zategnutost i prirodni sjaj.

Sting of beauty se može koristiti i kao dnevna i kao noćna krema, ali i kao maska za lice.


Anti-age sastojci kreme Sting of beauty

Pored već pomenutog pčelinjeg otrova, krema Sting of beauty sadrži i niz prirodnih anti-age sastojaka:

  • organski med poseduje antimikrobna i antioksidativna svojstva. Zvanično je dokazano da je med aktivator imunog sistema i da predstavlja pravo malo bogatstvo enzima, vitamina, minerala, esencijalnih aminokiselina i biljnih antibiotika
  • rastvor organskog propolisa obnavlja oštećena tkiva, jak je lokalni anestetik i štiti organizam od posledica zračenja, što je posebno bitno, jer je UV zračenje jedan od glavnih uzroka pojave bora
  • ulje jojobe hrani kožu i čini je blistavom. Ovo ulje deluje tako što dubinski čisti kožu i umiruje upale
  • ulje kantariona umiruje osetljivu kožu, hrani dehidriranu kožu, podstiče obnavljanje kože. Zapanjujuća karakteristika ovog ulja je da pomaže u lečenju skoro svih kožnih oboljenja i da odgovara svakom tipu kože
  • vitamin E usporava starenje kože i odumiranje ćelija