EKSKLUZIVNO U SRBIJI

NAJBOLJI SUPLEMENT ZA JAČANJE IMUNITETA

NAJBOLJI SUPLEMENT ZA JAČANJE IMUNITETA

Upotreba Cistus Incanusa-kamena ruža ima dugu istoriju koja datira od 4. veka pre nove ere. Na Bliskom istoku, u severnoj Africi i evropskom mediteranskom regionu ispijanje Cistus Incanus-a je bila neka vrsta rituala, jer se u njemu se uživalo, ne samo ​​za doručak već i tokom celog dana. Meštani su tvrdili da je to jedan od najboljih čajeva za opuštanje nakon napornog dana. Kada su gosti dolazili, bilo je uobičajeno da se ponudi sveže kuvani lonac Cistus čaja. Saznanja o blagodetima ovog čaja preneta su kasno u srednji vek.



Zašto se zove kamena ruža?


Cistus je zapravo mala ružičasta kamena ruža, mali aromatični grm. Njegovi cvetovi podsećaju na pojedinačne, staromodne ruže (iako nisu u srodstvu) i zato što više vole da rastu u kamenitom, dobro dreniranom tlu. Svaki cvet traje samo nekoliko sati, ali mnoge vrste cvetaju tako obilno da je cela biljka prekrivena stotinama novih cvetova svakog dana.


Zašto je Cistus koristan za naše zdravlje?


Odavno je poznato da biljke koje sadrže fenole imaju ogroman uticaj na naše zdravlje i zato ih i nazivaju “vitaminima 21 veka”. Oni su veoma moćni antioksidansi, prisutni u nekoliko različitih biljaka. Neki od njih se nazivaju „OPC“ (oligomerni proantocijanidini), „proantenoli“ i proantocinanidi. Super-antioksidansi, takođe poznati kao proantocijanidini, piknogenoli ili OPC, uklapaju se u ovu kategoriju. Polifenoli se mogu naći u voću, povrću, crvenom vinu, zelenom čaju, ali najveća koncentracija polifenola nalazi se u biljci CISTUS INCANUS. Smatra se da su antioksidansi vitalni za održavanje dobrog zdravlja, ali zašto? Antioksidansi deaktiviraju slobodne radikale sprečavajući na taj način propadanje ćelija. Ishrana bogata antioksidansima može smanjiti rizik od mnogih bolesti, pre svega srca, krvnih sudova i raka ali i usporiti proces starenja organizma,umanjiti i sprečiti oštećenje ćelija, sprečiti oksidaciju štetnog LDL holesterola i na taj način umanjiti mogućnost stvaranja plakova u krvnim sudovima i usporiti proces ateroskleroze.


ŠTA KAŽU KLINIČKE STUDIJE?


U jednoj studiji, 24 osobe uzimale su Cistus tokom 12 nedelja dovela je do povećanja holesterola visoke gustine HDL /protektivnog holesterola/ i smanjenjem koncentracije triglicerida. Pored toga, korišćenje Cistus incanus bilo je povezana sa smanjenim koncentracijama malondialdehida /MDA može stvarati kovalentne spojeve sa proteinima, ali i sa DNA te se zbog toga smatra mutagenima isto tako koncentracija MDA u plazmi ukazuje nam na oksidativni stres organizma/ u serumu (D16%, p < 0,01). Izveden je zaključak da primena Cistus incanus smanjuje kardiovaskularne faktore rizika uključujući oksidativni stres i dislipidemiju i s toga se preporučuje svakodnevno korišćenje čaja Cistus incanus kao efikasne dijetetske komponente za prevenciju aterosklerotičnih KVB.


Korišćenje Cistusa može pomoći i kod infekcije Boreliom burgdoferi koju prenose krpelji. Pacijenti sa boreliozom prijavili su značajno olakšanje bola nakon uzimanja preparata od listova Cistus creticus. U cilju lečenja Borelije preporučuje se kombinacija Cistusa sa slatkim pelinom.


U in vivo modelu, Cistus se pokazao kao efikasan lek protiv Influenca virusa /izazivač gripa/, analgetik sa snažnim antiinflamatornim i spazmolitičkim potencijalom. U in vitro modelu, Cistus je pokazao obećavajuće efekte protiv HIV-a, Ebole, Marburg virusa i mnogih bakterija poput zlatnog stafilokoka, pojedinih streptokoka i E.coli.



ISKUSTVA NAŠIH KORISNIKA

Naši korisnici primetili su da se mnogo lakše oporavljaju nakon prehlade i gripa. Značajno se smanjio bol u mišićima,glavobolja i malaksalost. Takođe, osobe sklone herpesu primetile su da im je korišćenje Immun aktiv preparata pomoglo u zaustavljanju rasta herpesa na usnama i znatno ublažilo tegobe kod herpes zostera.


IMMUN AKTIV SE PREPORUČUJE:

  • - jer je snažan antioksidans
  • - za stimulaciju imunskog sistema
  • - relaksaciju nervnog sistema
  • - za regulaciju holesterola i triglicerida
  • - za eliminaciju teških metala /posebno onih iz zubnih plombi i cigareta/
  • - kod virusnih infekcija /herpes, influenca-grip, korona virus, ptičiji grip/
  • - od hroničnih infekcija urinarnih puteva rezistentnih na antibiotike /e.coli/
  • - nakon ujeda krpelja/posle primene antibiotske terapije/ i kod lajmske bolesti


Ne zaboravite, imuni sistem je upravo to - sistem, a ne jedan entitet. Da bi dobro funkcionisao, potrebna je ravnoteža i harmonija, potrebno je da na njemu radimo 24h dnevno 365 dana u godini a ne sporadično. Ne čekajte da se razbolite, sa jačanjem imuniteta ne krećite sutra već juče!

Podeli