Neprijatni mirisi iznutra ali i spolja, prašina i mnoge druge opasne čestice se mogu naći upravo u kabini automobila. Bilo da su u pitanju pušači, kućni ljubimci ili otrovi iz fabrika koji ulaze kroz prozor i ventilaciju - jedno je sigurno - vazduh u našim automobilima i kamionima je zagađen.

Ukoliko veliki deo dana provodite u automobilu, ili je pak vožnja kamiona ili automobila vaša profesija, negativni jonizator vazduha za automobil i kamion je nešto što morate imati.

Sadržaj:

Negativni jonizator vazduha za automobil - čemu služi i kako se koristi?


Da li ste se ikada zapitali koliko štetnih čestica udišete tokom vožnje kolima?

Da li znate da već nakon 20 minuta vožnje vaše telo reaguje na zagađenje koje se manifestuje:

 • vrtoglavicom,
 • mučninom,
 • zamorom,
 • težim održavanjem koncentracije,
 • kašljanjem

… Negativni jonizator vazduha za automobil je odličan način tretiranja i momentalnog otklanjanja svih zagađenja iz vazduha.

Savremeni prečišćivač i jonizator vazduha za auto ne proizvodi štetan ozon već negativne jone koji se vezuju za zagađenja tj.pozitivne jone u vazduhu i tako ih na molekularnom nivou neutrališu.

Koja sve vrste zagađenja postoje unutar kabine vozila, zašto je jonizator za automobil nenadmašan u dezinfekciji vazduha, da li je upotreba komplikovana ili na neki način štetna? Pridružite nam se u davanju odgovora na pitanje „kako da vodimo zdrav život“?

Zagađenje unutar vozila je opasno!


Da bi razumeli važnost prečišćavanja vazduha u automobilu, treba da se upoznate sa tim kakav vazduh udišete. Sigurno ste osetili neprijatan miris u kabini, a vrlo često ga i videli golim okom.

Istraživanje daje poražavajuću statistiku – zagađenje unutar vozila može biti i do 15x veće u odnosu na kvalitet vazduha nekoliko metara izvan vozila. Ni otvaranje prozora ne pomaže jer se na ovaj način izduvni gasovi dodatno ubacuju unutra.

BONUS VIDEO: COVID19 i vaš automobil - kako se zaštititi jonizatorom?


Razlog velikog zagađenja se nalazi u tome što se generišu teška isparenja radom vozila
, a deo njih ulazi i u prostor sa putnicima. Na ovo dodajte potrošnju kiseonika disanjem i dobija se opasna sredina.

Neki od zagađivača unutar vašeg automobila i kamiona su:

 • NO2,
 • CO,
 • SO2,
 • PM2.5
 • i čestice manje od 0.1 mikron.


Situacija je još gora prilikom gradske vožnje gde se zagađenje u vozilu povećava i za 40%: kada se stoji na raskrsnicama, semaforima, pri vožnji u koloni…

Ovde su posebno na udaru taksisti i drugi profesionalni vozači koji često svoje dane provode u centru velikih gradova i gde su na konstantnom udaru zagađenja tokom celog radnog dana.

Jonizator vazduha za automobil – pravo rešenje za planinski čist vazduh


Svaka navedena čestica zagađenja može biti uništena tako što ćete postaviti jonizator za auto. On nema problem pri tretiranju i najmanjih mikroskopskih nečistoća jer ne radi na bazi filtera. To je njegova velika prednost jer onda može da bezbedno tretira sav vazduh u prostoru i dubinski prečisti svako zagađenje.

Na kom principu negativni jonizator vazduha u automobilu radi pa može da tretira i najteža zagađenja?


Princip rada je jednostavan, negativni jonizator vazduha za automobil u vazduh plasira negativno naelektrisane anjone koji se vezuju za pozitivno naelektrisana zagađenja. Za posledicu se dobija otežavanje nečistoća koja više nemaju mogućnost da lebde u vazduhu već nepovratno padaju na tlo.

Naprednom tehnologijom se dolazi do malih, kompaktnih uređaja koji mogu da plasiraju sve više i više negativnih jona u prostor pa je prečišćavanje zaista brzo, a putnicima ostaje samo udisanje svežeg vazduha.

Prečišćivač vazduha za auto – jednostavna upotreba u svakom vozilu


Najnovije generacije prečišćivača na bazi jonizatora su dizajnirane tako da obezbeđuju komfor i funkcionalnost uz visoke estetske standarde.

Mislilo se na sve, pa sada imamo jonizatore koji su kompaktni i rade na struju upaljača za automobil. Malih su dimenzija, poput pakle cigareta, a dizajn je moderan pa neće odudarati od enterijera ni jednog vozila.

Jednostavno ga postavite u 12V priključak za upaljač i imate sterilno čist vazduh unutar vozila bez ometanja tokom vožnje. Ovakvi modeli se takođe nazivaju i USB jonizator za auto jer imaju mogućnost priključivanja drugih USB uređaja direktno na negativni jonizator.

usb jonizator za auto
USB jonizatori za automobil omogućavaju i punjenje uređaja uz prečišćen i jonizovan vazduh. Kače se na 12V upaljač...

Na ovaj način možete puniti vaš mobilni telefon ili drugi uređaj direktno u vašem motornom mezimcu.

Dobri rezultati prečišćavanja vazduha sa jonizatorom


Ne bi trebalo da prođe puno pa da i sami primetite promenu tokom vožnje. Neka istraživanja kažu da se u kabini prašina redukuje za duplo, a bakterije gotovo sasvim uništavaju korišćenjem negativnih jonizatora za vazduh u automobilu.

Nabavite jedan od ovih sterilizatora vazduha i tokom boravka u zatvorenom prostoru automobilla uočićete:

 • Da je miris duvanskog dima neutralisan kao i drugi mirisi u prostoru
 • Primetićete da nema peckanja očiju ili suvog kašlja jer prečišćivač vazduha negativnim jonima neutrališe pored prašine i alergene iz vazduha
 • Pored bakterija iz vazduha se uklanjaju i virusi koji se inače brzo šire u skučenom prostoru.
 • Kada se vazduh steriliše i uklone se teška isparenja nastala usled rada vozila dobija se vazduh prijatniji za disanje. Nema one ustajalosti već ćete imati osećaj kao da boravite u šumi, daleko od svakog zagađenja.
 • Svi putnici će bolje podnositi vožnju i prelaziće se više kilometara sa kraćim pauzama.
 • Vozačima neće opadati koncentracija, manje će se umarati i lakše upravljati vozilom uz brže reagovanje u iznenadnim situacijama.


Čist vazduh može značajno da unapredi uslove u kojima se vozite i to čak i onda kada su kraće relacije vožnje u pitanju.

Mnogi nisu ni svesni koliko sati svog životnog veka provedemo u automobilu i koliko je važno disati sterilno čist vazduh. Postavljanjem jednog malog, ali moćnog jonizatora u vozilo i kratkoročno, ali i dugoročno podižemo kvalitet života kada god je to moguće. Dobro je da postoje ovakvi uređaji koji nam olakšavaju život u sve zagađenijim sredinama, zahvaljujući kojima možemo da dišemo „punim plućima“.

Bitno je napomenuti da negitvni joni pozitivno utiču na povećavanje nivoa budnosti vozača, što je bitno kako za profesionalne vozače kao što su taksisti i kamiondžije, ali i za sve ostale učesnike u saobraćaju. Zato ne oklevajte - nabavite jonizator vazduha za automobil.

Kakvo je vaše mišljenje o kvalitetu vazduha koji udišemo tokom boravka u automobilu nakon što ste pročitali ovaj tekst?

Ako želite da poboljšate njegov kvalitet naš savet znate – nabavite prečišćivač i jonizator vazduha za auto, a nama u komentarima ispod teksta ostavite svoje utiske pre i posle upotrebe!