Vodonik je veoma moćan antioksidans koji pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala i smanjenju oksidativnog stresa, koji je uzrok većine bolesti i prevremenog starenja. U poslednje vreme sve se više priča o vodi dodatno obogaćenoj vodonikom - tzv. hidrogenizovanoj vodi.

Šta je istina o hidrogenizovanoj vodi?

Šta je hidrogenizovana voda?

Hidrogenizovana voda je samo čista voda sa dodatnim molekulima vodonika.

Vodonik (H2) je najbogatiji molekul poznat čoveku. To je gas bez boje, mirisa i ukusa. Još 2007. godine, grupa naučnika u Japanu je otkrila da dodavanje vodonika može poslužiti kao sredstvo za prevenciju raka (antioksidans), kao i da čuvaju mozak od slobodnih radikala. Ovo je pokrenulo entuzijazam za njegove potencijalne medicinske prednosti širom sveta. Zatim je podstakla neka inovativna istraživanja.

Vodonik, najmanji element u univerzumu - on prodire u delove tela do kojih drugi antioksidansi ne mogu da dosegnu, kao što su neuroni i ćelijska jezgra.

Molekuli vode sadrže dva atoma vodonika i jedan atom kiseonika.

Mada, ne postoje slobodni atomi vodonika koje telo može da koristi jer je vezano za kiseonik. Shodno tome, infuzirana voda sa dodatnim vodonikom stvara prednosti koje obična voda ne može da obezbedi.

Vodonik je najmanja postojeća gasna čestica.

Kao rezultat ovog jedinstvenog svojstva, molekularni vodonik može da uđe u svaki organ i ćeliju u telu (i mozgu), gde ima antioksidativno, antiinflamatorno i antialergijsko delovanje, kao i smanjenje telesne težine. Čini se da molekularni vodonik ima dobre zdravstvene prednosti koje je svet tražio bez neželjenih efekata.


Istina-o-hidrogenizovanoj-vodi

Da li hidrogenizovana voda doprinosi našem zdravlju?

Svima mora biti dostupna čista voda za piće.

Dok je voda prirodna kombinacija vodonika (H2) i kiseonika (O) u svom hemijskom sastavu, istraživači veruju da voda bogata vodonikom (prečišćena voda infuzijom gasovitog vodonika) može doneti različite prednosti za vaše zdravlje.

Mnoga istraživanja ističu lekoviti uticaj molekula vodonika.
I kako vam može pomoći da održite zdravije telo.
Istovremeno, boreći se sa raznim bolestima i određenim zdravstvenim stanjima.

Istraživanja zaključuju:

Istina-o-hidrogenizovanoj-vodi

Koliko hidrogenizovane vode treba da pijemo dnevno?

Preporučeni dnevni unos vode je između jednog i tri litra. Preporučujemo da pijete samo hidrogenizovanu vodu, iako će sve više od jedne čaše dnevno biti veoma korisno za regulisanje nivoa oksidacije.

Zašto nam hidrogenizovana voda daje više energije?

Kada je naš nivo oksidacije visok, telo odbija da pretvori hranu u energiju, jer to dodatno povećava oksidaciju. Antioksidativni naboj hidrogenizovane vode pomaže u prilagođavanju nivoa oksidacije u telu, omogućavajući da se hrana pretvara u energiju, umesto da se skladišti kao mast.

Može li hidrogenizovana voda da mi pomogne da smršam?

Telo odbija da pretvori energiju u hranu kada je naš nivo oksidacije visok, jer sagorevanje masti izaziva još veću oksidaciju. Antioksidativni naboj hidrogenizovane vode pomaže nam da smanjimo nivoe oksidacije, omogućavajući metabolizmu da pretvori masti u energiju. Međutim, telo nikada ne gubi masti osim ako ne sagorevamo više kalorija nego što trošimo.

Zašto vodonik ima tako visoku antioksidativnu moć?

Zato što ima MEMBRANU koja odvaja kiseonik od vodonika, propuštajući samo vodonik u vodu. Bez membrane bismo pili i aktivni kiseonik, koji je oksidant, i morali bismo da koristimo vodu koja sadrži mnogo minerala da bi on delovao. Naša membrana omogućava visoko antioksidativno punjenje, čak i sa vodom niske mineralizacije.

Istina-o-hidrogenizovanoj-vodi

izvor: medicalgasresearch.biomedcentral.com

Lepa koža

Dokazano je da hidrogenska voda pospješuje proizvodnju kolagena, smanjuje UV oštećenja i djeluje kao antioksidans u stanicama kože. Ovo pokazuje potencijal hidrogenizovane vode kao ugodnog i sigurnog načina za usporavanje starenja kože. Korištenjem hidrogenizovane vode poboljšalo je zdravlje kože kod pacijenata s crvenilom kože i upalom/bolovima.

Kako da napravimo hidrogenizovanu vodu:

Ako želite sami da napravite hidrogenizovanu vodu postoji više načina za to.

2 najjednostavnija načina su:

  • Boca za hidrogenizaciju vode

  • Bokal za hidrogenizaciju vode

Princip rada uređaja zasniva se na rastvaranju vode elektrolizom. Tokom elektrolize, jonske grupe se formiraju od negativno naelektrisanog vodonika. Pošto je medijator elektrolita u direktnom kontaktu sa elektrodama, on je u relativno stabilnom stanju. Posrednik ovo stanje naziva „stanjem aktivacije strukture posrednika“. Na ovaj način se menjaju svojstva posrednika. To jest, postoji OPR negativno punjenje. Njegova molekularna struktura se promenila, ali pH njegove hemijske strukture nije.

Kao rezultat toga, jedinjenja nastala nakon elektrolize mogu inhibirati kiseonik. Stepen prevencije oksidacije zavisi od strukture elektrolita i elektrolitičke efikasnosti.


Autor teksta: Milan Sarajevčić

Izvor za fotografije: www.pexels.com/