EKSKLUZIVNO U SRBIJI

ČUDESNA MOĆ HIDROGENIZOVANE VODE

ČUDESNA MOĆ HIDROGENIZOVANE VODE

Mlade ćelije kože odlikuju se visokom energijom i upravo ta energija omogućava im regeneraciju i unos hranljivih materija i izbacivanje otpada. Stare ćelije imaju nizak energetski potencijal, znatno usporeniju moć regeneracije i njihova sposobnost da iskoriste hranljive materije i uklone štetne materije i toksine je mnogo manja. Vodonik je taj koji napajai puni ćelije vraćajući ih na mladalački nivo, vraćajući im sposobnost da se popravljaju, unose hranljive materije i efikasnije uklanjaju otpad, a sve to doprinosi preokretu procesa starenja.

Osnovna uzrok suvoća kože je često upalni proces. Vodonik je molekul koji deluje kao antioksidans sprečavajući upalu. Vodonik brzo prodire u sve slojeve kože i isključivanjem upale koža može da se hidrira mnogo brže nego samo klasičnom hidratacijom.

ZAŠTO JE VODONIK TOLIKO MOĆAN?!

Mikroskopske je veličine... Vodonik je veoma efikasan antioksidans zbog svoje mikroskopske veličine. Vodonik je najmanji molekul koji može da prodre duboko u tkiva našeg tela. Vrlo lako prodire kroz pore na koži, dopire do dubinskih slojeva čisteći je i hidrirajući je. Pogledajte donju tabelu različitih veličina antioksidanata u nastavku prema molekulskim težinama. Krugovi ilustruju relativnu veličinu H2, Vit C, glutationa i vitamina E.


o H2=2, o Vitamin C=176, o glutation=309, o Vitamin E=431


Nije toksičan... Kada vodonik neutrališe slobodne radikale, jedini nusproizvod je voda. Kada npr. vitamin C neutrališe slobodne radikale, on će se promeniti u manje aktivni slobodni radikal koji se zove askorbil. Vitamin C je dugo bio popularan trend nege kože, ali sudeći po dosadašnjim istraživanjima hidrogen će ga vrlo brzo potisnuti i postati antioksidant broj 1 bar kada je u pitanju nega kože.

Sinergija... Naša tela imaju prirodno ugrađen antioksidativni sistem i vodonik stimuliše rad ovog sistema.

Smanjuje zapaljenje... Vodonik je antioksidans i kao takav ima snažno antiupalno dejstvo. Smiruje kožu, pomaže kod aknozne, psorijatične kože i kože sklonoj upalnim procesima.

UTICAJ HIDROGENIZPOOVANE VODE NA PSORIJATIČNE PROMENE

Hidrogenizovana voda pokazala se veoma efikasnom u terapiji psorijaze i parapsorijaze što je pokazala i studija iz 2018 god.

Psorijaza i parapsorijaza i plakovi su hronične inflamatorne bolesti kože, koje predstavljaju terapijski izazov u svakodnevnoj praksi i negativno utiču na kvalitet života. Dokazano je da su reaktivne vrste kiseonika (ROS) uključene u patogenezu hroničnih inflamatornih bolesti. Studija je pokazala da je hidrogenizovana voda, efikasan čistač ROS, pokazuje značajno i brzo poboljšanje i u ozbiljnijoj fazi bolesti i kvalitetu života pacijenata sa psorijazom i parapsorijazom sa plakovima. Tokom 8. nedelje, paralelno kontrolisano ispitivanje otkrilo je da je 24,4% pacijenata (10/41) koji su se kupali u vodi obogaćenoj vodonikom, postiglo poboljšanje od najmanje 75% u indeksu ozbiljnosti područja psorijaze, u poređenju sa 2,9% pacijenata (1/34) kontrolne grupe.

Od 41 pacijenta, 23 pacijenta dakle 56,1% koji su se kupali sa hidrogenizovanom vodom, postiglo je poboljšanje od najmanje 50% PASI skora u poređenju sa samo 17,7% (6/34) u kontrolnoj grupi (P = 0,001, OR = 0,168, 95%CI = [ 0,057, 0,492]). Takođe je primećeno značajno poboljšanje svraba (P = 3,94 × 10−4).




Kliničko poboljšanje psorijaze tokom 8-nedeljnog kursa terapije vodoničnim kupanjem.

Slučaj 1: 64-godišnji pacijent sa psorijazom na početku (PASI 16.4, a,b) i nakon terapije kupanjem (PASI 1.8, c,d). Iako je lečen kapsulama acitretina od 30 mg dnevno više od 4 meseca, psorijatične lezije se nisu poboljšale osim delimično smanjene ljuske na plaku. Odbio je da poveća dozu leka zbog nepodnošljive suvoće i pucanja sluzokože.

Slučaj 2: 40-godišnji pacijent sa psorijazom na početku (PASI 21.1, a,b) i posle poslednje terapije kupanjem (PASI 4.1, c,d). Žalio se na jak svrab i lezije otporne na lečenje (kapsule acitretina 40 mg dnevno više od 6 meseci), a nakon terapije kupanjem mogao je da smanji dozu.

 Slučaj 3: 43-godišnji pacijent sa psorijazom na početku (PASI 20.2, a,b) i posle poslednje terapije kupanjem (PASI 4.8, c,d). Ovaj čovek je bio kontinuirano lečen metotreksatom 5 mg nedeljno više od 10 meseci i uspeo je da uspešno smanji dozu nakon terapije kupanjem. Imajte na umu da su pacijenti imali slične odgovore u područjima koja nisu prikazana.

U oblasti lepote, hidrogenizovana voda se koristi spolja za tuširanje, u vidu spreja za lice ili iznutra kao voda za piće zbog svojih prednosti u borbi protiv starenja i slobodnih radikala koji nastaju usled svakodnevnog ćelijskog metabolizma koji se odigrava u telu ili usled oksidativnog pritiska izazvanog spoljnim faktorima. Takođe,može pomoći u sprečavanju preranog starenja i pospešiti zdravije kože, kose i tela.


Podeli