EKSKLUZIVNO U SRBIJI

Aparati za prečišćavanje vode i vazduha – iskustvo jedne porodice

Aparati za prečišćavanje vode i vazduha – iskustvo jedne porodice

U školi su nas učili da voda nema ni ukus, ni miris, ni boju. Međutim, nažalost, činjenica je da voda iz česme, pogotovo u većim gradovima u Srbiji kao što je Beograd ima belu boju, zbog velike količine hlora, i ne baš najbolji ukus, i ko zna šta sve može da se nalazi u njoj.

Mi koristimo Nobnek aparat za prečišćavanje vode već dvadeset godina za piće, kao i za pripremu hrane, jer znamo da je voda sveža, da nije u plastici stajala na suncu dok nije donešena do nekog aparata kao što je u glavnom slučaj. Takođe filteri za vodu se menjaju na svakih šest meseci, što nas dodatno uverava u kvalitet tog aparata. Veoma smo zadovoljni I činjenicom da uopšte ne moramo mi da brinemo kada je vreme za promenu filtera već nas oni obaveštavaju o tome.

Koristimo ga za pripremanje kafe i čaja u električnom kuvalu i nikada do sada nismo morali da ga čistimo od kamenca, jednostavno ga nema u vodi, tako da je u našoj kući zabranjeno sipati vodu sa česme u električno kuvalo.

Mnogi naši prijatelji su počeli da koriste aparat za prečišćavanje vode nakon što su je probali kod nas i nisu se pokajali.

Jedina loša strana aparata je što toliko zavolite ukus i naviknete se da uopšte ne možete više da pijete vodu sa česme, niti nekog drugog aparata.

Takođe već dve godine koristimo i Nobnek aparat za prečišćavanje vazduha i prezadovoljni smo.

Smatram da danas kada živimo u gradu čija zagađenost vazduha prelazi sve granice bezbednosti za zdravlje to je neophodna stvar a ne luksuz.

Veoma smo zadovoljni pristupačnom cenom, i jednostavnim dizajnom koji se neprimetno uklapa i ne kvari izgled prostorije. On je u našem domu uključen skoro ceo dan, a pogotovo noću i primetili smo da niko više ne kašlje ujutru što je pre toga na žalost bio slučaj. Takođe veoma jednostavno i lako se menjaju filteri, tako da to možemo uraditi sami ukoliko želimo da to radimo češće nego što je preporučeno. Naglasio bih i da je cena filtera za aparat za prečišćavanje vazduha takođe pristupačna i da svako može i trebalo bi da to priušti sebi i svom zdravlju.

 

Koliko naša porodica uštedi novca kupovinom aparata za prečišćavanje vode?

 

Izračunali smo i uštedu koju ćete ostvariti kupovinom Nobel uređaja za prečišćavanje vode ako gledamo na duži vremenski period.

Ako polazimo od činjenice da dnevno tročlana porodica potroši najmanje 3l flaširane vode koja je u marketima oko 150 din i to pomnožimo sa 30 dana ispada da mesečno za flaširanu vodu plaćate 4500 din (flaširana voda koju kupujete je u nezdravoj plastičnoj ambalaži koja dosta vremena nakon punjenja u fabrici stoji u toj plastčnoj ambalaži).

Kupovinom Nobel aparata za prečišćavanje vode, dnevno bi ste imali oko 150 litara prečišćene vode gde bi Vam mesečna rata za uređaj za prečišćavanje vode iznosila 3500 - 5500 din (u zavisnosti koji uređaj odaberete) narednih 24 mesesca a posle toga kada je uređaj u Vašem vlasništvu. Mesečna rata za zamenu filtera u proseku bi bila oko 800 din mesečno.

Za sve to vreme bi uz Nobel uređaj za prečišćavanje vode imali daleko kvalitetniju (po svim ispitivanjima u Gradskom zavodu za ispitivanje kvaliteta vode), svežiju i daleko veću količinu prečišćene vode.

Ova računica se definitivno isplatila za našu porodicu.

 

Prečišćena voda za kućne ljubimce

 

U našoj kući imamo nekoliko kućnih ljubimaca koji su kao deo naše porodice.

Našu prečišćenu vodu osim ljudi koriste i kućni ljubimci. Ponudite im gradsku vodu, kupovnu flaširanu vodu i prečišćenu vodu i oni ce uvek odabrati prečišćenu vodu.

To je jos jedna potvrda o kvalitetu vode iz naših uređaja za prečišćavanje vode.

Naši krzneni i pernati prijatelji neretko postaju jako bitni članovi naših domaćinstava.  Za životinje koje imaju problema sa bubrezima poželjno je da konzumiraju vodu bez dodatnih elemenata koji mogu dodatno opteretiti njihove bubrege.

Za renal kuce i mace aparati za prečišćavanje vode RO (reverznom osmozom) mogu biti pravi izbor.

Pored toga što ćete vašim krznenim prijateljima poboljšati i olakšati život, prečišćenom vodom možete uštediti i potencijalne posete veterinaru.

 

Ko još voli prečišćenu vodu?

 

Pored naših milih kuca i maca (ali i ptičica i ostalih drugara) i naši zeleni prijatelji vole da popiju “čistu” vodu. Ne, ne pričamo o vanzemaljcima već upravo o bilkama!

Bilo da ste u kancelariji ili u vašem domu skoro sigurno ste okruženi barem kojom bilkom. Naučne studije ali i naša lična istraživanja pokazuju da biljke zalivane “živom” i magnetnom vodom imaju daleko bolje izglede da lepo rastu i napreduju.

Ozbiljni baštovani znaju da jedino uz RO filter za aparate za prečišćavanje vode možete detaljno kontrolisati tačno koje elemente vaše biljke treba da dobijaju iz vode.

Podeli