Ako se stalno budite sa bolom u vratu i ramenima, ako patite od nesanice izazvane različitim uzrocima:

 • stresom,
 • alergijama,
 • astmom,
 • hipertenzijom,
 • nepravilnim disanjem i hrkanjem...

...krajnje je vreme da razmislite o tome da priuštite svom zdravlju medicinski jastuk za spavanje.


Ovi kvalitetni jastuci za spavanje, osiguravaju pravilan fiziološki položaj vrata i kičmenog stuba tokom spavanja.

Na taj način celokupan kičmeni stub prilikom ležanja na boku ima oblik ravne linije, a kod ležanja na leđima ima blago zakrivljeni oblik, što pomaže kod rasterećenja vratnih mišića i pršljenova.

"Iako je prvenstveno namenjen otklanjanju bolova u vratu i ramenima, medicinski jastuk za spavanje poseduje i čitav niz drugih zdravstvenih blagodeti."medicinski jastuk za spavanje spas Sanovita


ŠTA JE TERAPIJA MAGNETIMA?

Terapija magnetima je nezaobilazna procedura u fizikalnoj terapiji. Ona ima niz prednosti u lečenju, pre svega zbog širokog spektra oboljenja gde se može primeniti, a pacijenti je jako dobro podnose.

Magneti deluju od nivoa ćelije, preko organa do organizma u celini, na sledeće načine:

 • smanjuju otok i upale
 • smanjuju bolove
 • ubrzavaju zarastanje rana
 • podstiču cirkulaciju i obezbeđuju normalan protok krvi kroz sve organe i tkiva
 • omogućavaju bolju iskoristljivost kiseonika u organizmu

Primena magneta sreće se još u tradicionalnoj kineskoj medicini gde se magneti koriste za uravnoteženje energetskih puteva organizma.


KOJE TEGOBE VAM MOGU REŠITI I OLAKŠATI ANATOMSKI JASTUCI ZA SPAVANJE?


Ukočenost i bolovi u vratu i ramenima su jedan od najčešćih zdravstvenih problema današnjice...

Uzrokuju ih stres i pretežno sedeći način života. Zvanična medicina se protiv ovih problema bori analgetskim mastima, koji u sebi sadrže najčešće ibuprofen.

Naravno, kao i kod svakog leka, primena ovih masti se ne preporučuje na dugi rok, a nakon prestanka terapije, problem se uglavnom vraća, najčešće sa jačim intenzitetom nego pre primene terapije.

Upravo iz tog razloga bilo je potrebno pronaći bezbedno, dugoročno primenljivo, efektno i efikasno rešenje, što je i izvedeno kroz inovativno rešenje medicinskog jastuka za spavanjemedicinski jastuk za spavanje Sanovita

"Nervirate se jer ne možete da zaspite, razmišljate o nagomilanim problemima, i dok ste trepnuli, već je vreme za ustajanje, i odlazak u još jedan naporan dan. Malo po malo, i ovaj problem vas uvodi u krug: ne možete da spavate zbog nerviranja, a nesanica vam izaziva dodatni stres."

Studije pokazuju da je glavni okidač za stres nedostatak sna.

Anatomski jastuci za spavanje upravo rešavaju sam uzrok problema.

Memorijska pena od koje su izrađeni savršeno se prilagođava konturama vašeg tela, pa pogoduje čak i onima koji ''nemirno'' spavaju.

Uticaj magnetnog polja na snižavanje krvnog pritiska je dokazan brojnim studijama.

Naime, magnetno polje stvara dipol na membranama ćelija krvi, tako da krvni elementi postaju elektropozitivni spolja, što omogućava njihovo nesmetano kretanje, bez sudaranja i usmeravanja kroz krvni sud.

Ovakav, brži, način kretanja sprečava sudaranje i lepljenje krvnih pločica i usporava taloženje tzv. ''lošeg'' holesterola, pa se tako značajno snižava krvni pritisak i usporava proces arteroskleroze.

Dejstvo magneta na ublažavanje simptoma astme je dvojako. Prvo, magneti privlače hemoglobin, koji je nosilac kiseonika u organizmu. Drugo, kao što je već istaknuto, magneti poboljšavaju cirkulaciju, obezbećujući da krv obogaćena kiseonikom dopre do svakog dela organizma.


JOŠ MALO O ANATOMSKIM JASTUCIMA ZA SPAVANJE


Iako danas na tržištu postoji veliki broj naizgled sličnih proizvoda, zbog važnosti zdravog sna, postarajte se da sebi priuštite najbolje jastuke za spavanje.

Najbolji anatomski jastuci za spavanje napravljeni su od udobne i fleksibilne memorijske pene.

Ono što ovim jastucima za spavanje daje specifičnost su magneti (od 20 do 27), čiji je severni magnetni pol okrenut ka glavi i vratu, stimulišući na taj način krvotok u tim delovima tela.

Tako postavljeni magneti "dodaju" organizmu energiju, što je važno za ublažavanje bolova, poboljšanje cirkulacije krvi i limfe.

Memorijska pena savršeno podupire glavu i vrat, otklanjajući bolove izazvane:

 • glavoboljama,
 • hroničnim umorom,
 • napetošću,
 • nepravilnim držanjem kičme.medicinski jastuk za spavanje

Ovakvi, kvalitetni jastuci odgovaraju i sitnijim i krupnijim osobama, budući da je visina sa jedne strane 9 cm, a sa druge 13 cm.

Spoljašnja navlaka je izrađena od pamuka i obogaćena ekstraktom aloje koja smiruje alergije.

I za kraj, da rezimiramo, anatomski jastuci za spavanje su kvalitetni, medicinski jastuci za spavanje koji otklanjaju niz zdravstvenih tegoba na efikasan i bezbedan način, obezbeđujući istovremeno miran san i udobno spavanje.

medicinski jastuk za spavanje sa magnetima Sanovita

medicinski jastuk za spavanje