Kao dugogodišnji planinar, koji je prokrstario skoro sve planine po Srbiji a i neke po inostranstvu, dolazak proleća i lepog vremena me uvek posebno raduje jer se polako spremam za nove avanture, druženja i upoznavanje predela po Srbiji od kojih vam zastaje dah. Jedino je bitno da vam dah zastaje od lepote prirode, umesto od alergija.

Planinarenje je više nego lepa i korisna aktivnost. U prilici ste da upoznate divne ljude, nasmejane. Da obiđete prevashodno svoju zemlju i sve lepote koje ona pruža. A Srbija u tome uopšte ne zaostajte, verujte mi...

BONUS VIDEO: Agaricus gljiva protiv HERPES virusa

Kao neko ko je uvek spreman na nove izazove, moj planinarski ranac je uvek uredno složen. Međutim, od pre par godina unazad u mom rancu se i nalaze neki lekovi koji mi uvek malo pomute taj moj entuzijazam i koji me na neki način malo i oneraspolože. U pitanju je polenska alergija od koje nisam mogao da se odbranim godinama unazad.

Kompletan užitak planinarenja znao je u momentu da se promeni:

  • Iznenadno grebanje u grlu,
  • povremeno gušenje,
  • oči koje počinju da liju suze nekontrolisano,
  • nos koji je do te mere bio začepljen da sam morao da pravim prilično duge pauze u hodanju dok ne dodjem do daha.

...Mojim drugarima planinarima je bila poznata ova pojava jer nisam bio usamljeni slučaj ali su se kod mene svi ti simptomi mnogo više ispoljavali nego kod drugih.

agaricus suplement za alergije priroda planinrenje

Kao što to uvek biva, u našoj ekipi je bilo i starijih, mnogo iskusnijih planinara. Moja jako dobra prijateljica, dr Milica je bila upoznata sa mojim problemom i predložila mi je upotrebu Agaricus suplementa kao preparata u borbi protiv alergije. S obzirom da je ona prilično posvećena alternativnoj medicini, smatrao sam da mi još jedna nova stvar neće škoditi. Raspitao sam se o Agaricus gljivi, i saznao da se on dugo vremena već koristi. Njegovo poreklo je iz Brazila i poznat je već decenijama. Koristi se u borbi protiv ateroskleroze, hepatitisa, dermatitisa ali i u protiv alergija.

Prošle godine sam počeo da koristim agarikus suplement za alergije mnogo pre nego što je krenula sezona naših susreta. S obzirom na celokupnu situaciju sa pandemijom, znao sam da ću godišnji odmor provesti u Srbiji, što me je i radovalo da budem iskren.

Naši planinarski pohodi su počeli. Nizali su se vikendi kada smo odlazili u prirodu. U vreme kada je polena bilo u okruženju najviše, ja sam prilično sigurno osvajao vrhove. Bilo je tu ponekog kijanja ali večitom plaču i gušenjima tu nije bilo ni traga.

Suplement na bazi pečurke agaricus protiv alergija i dalje uzimam jer njihov efekat je dobar za ceo organizam. I ove godine se spremam za druženja sa mojim planinarima i verujem da su alergije i neprijatnosti koje sam imao sada iza mene.

Autor teksta: Dejan Vuković