EKSKLUZIVNO U SRBIJI

Active man coffee - Kafa koja menja perspektivu

Active man coffee - Kafa koja menja perspektivu

Erektilna disfunkcija - problem koji nažalost pogađa sve češće mlade osobe i dalje je TABU tema na ovim prostorima. Statistika je poprilično surova jer  svaki 6 par u našoj zemlji ima problem sa fertilitetom (oko 800.000 ljudi) i svaki 3.muškarac u Srbiji  pati od impotentcije. Ovo postaje ozbiljan problem od koga ne treba bežati, već treba da nas natera da stavimo prst na čelo i duboko se zamislimo o tome šta je uzrok ovog problema i kako ga rešiti.  Dakle, prvo i osnovno je da impotencija nije sramota, da se više ne radi o sporadičnim slučajevima / kao što je to bilo nekad/ već o činjenici da oko 40% muškaraca starijih od 40 godina kaže da barem povremeno ima problema sa erekcijom ili njenim održavanjem a da više od polovine muškaraca od 40 do 70 godina ima problema sa potencijom.

Šta je erektilna disfunkcija i koji su mogući uzroci?

Erektilna disfunkcija može da podrazumeva:

  • Da ste u mogućnosti da postignete erekciju ponekad, ali ne svaki put kada želite da imate seks
  • Da ste u mogućnosti da postignete erekciju, ali da ona ne traje dovoljno dugo za seks
  • Nemogućnost postizanja erekcije u bilo kom trenutku

Treba imati na umu da erektilna disfunkcija često može biti simptom drugog zdravstvenog problema ili zdravstvenog faktora.

Mogući uzroci:

  • Različite bolesti i stanja (hipertenzija, dijabetes, ateroskleroza, hronične bolesti bubrega,Pejronijeva bolest, neurološke bolesti poput multiple skleroze ili ođtećenja donjeg dela kičme, povrede kičmene moždine i karlice, zračenje ili hemoterapija nakon kancera prostate, gojaznost i hormonski poremećaji...)
  • Upotreba lekova ( antidepresivi, antihipertenzivni lekovi, sedativi, neki lekovi za pritisak, lekovi koji se koriste za smanjenje apetita i regulaciju telesne težine, lekovi za čir)
  • Psihička i emocionalana stanja ( anksioznost, depresija, strah da nećete zadovoljiti partnerku, nedostatak samopouzdanja, akutni i hronični stres)
  • Loše navike (nedostatak fizičke aktivnosti, preterana upotreba alkohola, cigareta, lakih droga)
  • Povećana izloženost elektromagnetnom zračenju (laptopovi na krilu, mobilni telefoni u džepovima,štetno elektromagnetno okruženje)
  • Prekomerna upotreba hormonski tretirane i nezdrave hrane

Pre bilo kakve terapije treba dobro razmotriti ove uzroke i delovati preventivno koliko god je to moguće. Pre svega sprečiti pojavu bolesti koje mogu dovesti do ovih stanja redovnim sistematskim pregledima i promenom životnih navika. Obezbediti vreme koje će Vam pomoći da se posvetite sebi i svom psihičkom i fizičkom zdravlju. Jedna od bitnih stvari je fizička aktivnost koja će biti prilagođena Vašom godinama, zdravstvenom stanju i mogućnostima. Fizička aktivnost ne samo da umanjuje stres i balansira hormone već povećava i protok krvi kroz vaše telo, uključujući i polni organ čije zdravlje direktno zavisi od adekvatne mikrocirkulacije. Smanjite izloženost elektromagnetnom zračenju, NE NOSITE TELEFONE U DŽEPOVIMA I NE DRŽITE LAPTOPOVE NA KRILIMA!

Poželjno je korigovati ishranu i smanjiti upotrebu trans-masti i zasićenih masnih kiselina, jesti hranu bogatu spermidinom mikro i makro elementima, aminokiselinama, resveratrolom jer se na taj način može pospešiti ne samo mikrocirkulacija već i kvalitet spermatozoida.

Na se dnas može pronaći dosta dodataka ishrani koji mogu poboljšati erektilnu funkciju. Pre nego što se odlučite da probate nešto od ove vrste proizvoda proverite da li su odobreni i registrovani od strane nadležnih institucija da bi ste bili sigurni da uzimate preparat koji Vam neće naškoditi a koji će opravdati Vaša očekivanja.

Activ man coffeee – je zapravo kafa arabika,  obogaćena biljkama koje su u praksi dokazale svoje brojne zdravstvene benefiti za organizam pa i za potenciju. Jedan od sastojaka je i Panax gin seng /žen šen/ vrsta koja se tradicionalno koristi u Kini i čija je primena podeljena u dve kategorije: kratkoročna primena (0,5 - 1 g korena dnevno u trajanju od 15-20 dana) - za povecanje izdrzljivosti, koncentraciju, otpomost ka stresu, budnost, radnu efikasnost kod zdravih individua; dugoročna primena (0,4 - 0,8 g korena dnevno) - za poboljšanje opšteg stanja kod osoba sa slabim zdravljem i starijih osoba. Količina suvog ekstrakta korena žen-šena u preporučenoj dnevnoj dozi od 1 kesice dnevno ulazi u opseg od 15 do 65% poznate terapijske dnevne doze, te se zato može smatrati aktivnim sastojkom dodatka ishrani. Sam Panax gin seng primarno doprinosi održavanju seksualnog zdravlja, budnosti, normalnoj funkciji imunskog sistema i smanjenju umora.

Epimedium brevicornum Maxim. trava poznatija u narodu kao ,,trava uspaljenog jarca", je biljka koja se vekovima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini pod nazivom Yin yang huo. Raste pretežno u Kini i još nekim delovima Azije, i ponegde u oblasti Mediterana.

Sadrži glikozide različitih flavonoida, među kojima je najznačajniji ikariin. Pored toga, sadrzi hiperin, kvercetin, sagitatine A i B itd. Sadrzi i polisaharide, etarsko ulje, fitosterole, tanine, masne kiseline i druge sastojke.

Koristi se kod bolesti bubrega, jetre, zglobova i leđa, ali se njegovim primarnim efektom smatra svojstvo afrodizijaka, koje se pripisuje glavnoj aktivnoj komponenti - ikariinu. Ikariin povećava nivo azotnog oksida, koji opušta glatke mišice i tako direktno utiče na povećanje protoka krvi i povećanje snage i energije.Tradicionalno se koristi za lečenje impotencije i neplodnosti, kod problema sa pamćenjem,. bolova u leđima i kod artritisa. Dovodi do širenja kapilara i poboljšava dotok krvi u mozak i seksualne organe. Može se koristiti i za snižavanje visokog krvnog pritiska. Danas je gotovo obavezni sastojak preparata - dijetetskih suplemenata za erektilnu disfunkciju, probleme sa libidom, erekcijom i sterilitetom.

Godži bobice /Lycium barbarum/ - žbun koji može imati visinu i do 3 metra, a raste pretežno u Kini, Mongoliji, na Tibetu i širom Azije, mada se može naći i na Mediteranu. Goji voce je dobar izvor zeaksantina u ishrani, zutog pigmenta, izomera luteina, inace derivata - karotena. Kada se pojede, akumulira se u masnom tkivu, ali pretežno u makuli retine oka. On je dobra zaštita od degeneracije oka koja nastaje zbog preteranog izlaganja sunčevom UV zračenju i drugim prooksidansima. Zbog značajnih nutritivnih svijstava i povoljnih efekata na zdravlje, poslednjih decenija je goji voće steklo epitet ,,super-hrane" ili "super-voća" širom sveta. Pored snažnog antioksidativnog dejstva i toga što štiti i regeneriše ćelije jetre, sve više studija govori u prilog tome da godži povećava nivo testosterona u serumu i dovodi do povećane ekspresija endotelne NO sintaze što svakako pozitivno deluje na erektilnu funkciju.

Dakle, započnite dan sa ACTIVE MAN COFFEE - malo drugačijom kafom, koja će vas ispuniti energijom i samopouzdanjem, koja će iz korena promeniti seksualni život i vama i vašem partneru a sa tim i sve ostale apekte života.

Podeli